Epidemie: Ministerul Sănătății a scăpat gripa de sub control
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gripa vaccin
gripa vaccin

Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării antigripale cel puţin până la sfârşitul lunii martie, media cazurilor de infecţie respiratorie şi gripă din ultimele trei săptămâni depăşind limitele aşteptate, potrivit specialiştilor.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinaţia este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor persoanelor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit medicului de familie, informează Mediafax

Judeţele care au epuizat stocurile de vaccin şi care au nevoie de acest produs îl pot solicita acelor judeţe care îl deţin încă în stoc. Până acum, în cadrul campaniei de imunizare gratuită a Ministerului Sănătăţii au fost vaccinate 1.179.051 de persoane.

Ministerul Sănătăţii atenţionează asupra faptului că la nivelul direcţiilor de sănătate publică mai există 141.000 de doze de vaccin gripal din cele 1.300.000 achiziţionate de MS pentru sezonul 2010-2011 şi cele cumpărate de către direcţiile de sănătate publică la nivel local.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia populaţiei ca în această perioadă cu o creştere importantă a numărului de viroze respiratorii şi gripă este necesar un comportament adecvat pentru evitarea îmbolnăvirilor. "Astfel, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratori şi în special prin gripă şi ele se referă la spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate, respectarea unui regim de viaţă sănătos bazat pe legume, fructe, odihnă şi mişcare, cât şi adoptarea unei ţinute vestimentare care să protejeze de frig".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel