Emil Boc susține că Guvernul se gândește la reducerea CAS în partea a doua a anului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Emil Boc
Emil Boc

Guvernul are în vedere reducerea contribuţiilor de asigurări sociale în a doua jumătate a anului în curs, dar acest lucru depinde de mersul economiei, a declarat vineri, la Ministerul Finanţelor Publice, după întâlnirea cu patronatele, premierul Emil Boc.

”În funcţie de evoluţia economiei, guvernul are în vedere reducerea fiscalităţii cu forţa de muncă. Sperăm ca în partea a doua a anului să putem fi în situaţia să încercăm această diminuare a fiscalităţii cu forţa de muncă. Totul depinde de mersul economiei”, a afirmat primul ministru, citat de Agerpres

La începutul anului, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, menţiona de asemenea posibilitatea reducerii CAS începând cu al doilea semestru.

Oficialul MFP a spus atunci că şi-ar dori ca situaţia financiară a României la mijlocul anului în curs să permită o reducere a contribuţiilor sociale, atât pentru angajator cât şi pentru angajat.

”Nivelul costului forţei de muncă este ridicat în România, dar acest lucru /reducerea contribuţiilor sociale - n.r./ trebuie făcut împreună cu flexibilizarea Codului Muncii. Noi trebuie să studiem posibilitatea reducerii„, susţinea ministrul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel