Elon Musk a sosit în Bali pentru lansarea planificată a Starlink
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Elon Musk. Sursa Foto: Agerpres
Elon Musk. Sursa Foto: Agerpres
Magnatul Elon Musk a sosit duminică pe insula indoneziană Bali, înaintea lansării planificate a serviciului de internet Starlink al SpaceX, care, speră guvernul indonezian, va crește gradul de penetrare a internetului și a serviciilor de sănătate în zonele izolate ale arhipelagului.

Ministrul șef al investițiilor, Luhut Binsar Pandjaitan, a salutat sosirea lui Musk cu un avion privat pe aeroportul din Bali, duminică dimineața, anunțând că vor discuta despre mai multe colaborări importante, inclusiv lansarea Starlink, conform unei postări pe pagina sa de Instagram.

El a subliniat că accesul egal la internet în cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, cu peste 270 de milioane de oameni în trei fusuri orare, ar permite locuitorilor din zonele îndepărtate să se bucure de același internet rapid ca și cei din zonele urbane.

Musk, miliardarul care conduce SpaceX și Tesla, va lansa Starlink împreună cu președintele indonezian Joko Widodo la un centru de sănătate comunitar din Denpasar, capitala Bali, duminică după-amiază.

Unitatea de sateliți a companiei SpaceX a obținut deja un permis pentru a opera în cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a declarat săptămâna trecută ministrul comunicațiilor, Budi Arie Setiadi, pentru Reuters.

Starlink a obținut autorizația de a funcționa ca furnizor de servicii de internet pentru consumatorii cu amănuntul și permisiunea de a furniza rețele, după ce a primit autorizația pentru terminale cu deschidere foarte mică (VSAT), a declarat ministrul într-un interviu.

Indonezia este a treia țară din Asia de Sud-Est în care va opera Starlink. Malaezia a emis anul trecut o licență pentru a furniza servicii de internet, iar o firmă din Filipine a semnat un acord cu SpaceX în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel