Elisabeta Lipă, mândră de rezultatele de la Campionatele Europene de canotaj
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Echipa României de canotaj a obținut  la Campionatele Europene de la Lucerna 6 medalii (una de aur, patru de argint şi una de bronz), iar Elisabeta Lipă a remarcat că avem sportivi extraordinari.

Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), a declarat, luni, la întoarcerea delegaţiei de la Campionatele Europene de la Lucerna, unde a obţinut 6 medalii (una de aur, patru de argint şi una de bronz), că sportivii din lotul naţional sunt minunaţi şi că se mândreşte cu ei.

'Nu vreau să fac comparaţii cu ediţia de anul trecut a Europenelor (n.r. - în 2018 au fost câştigate 7 medalii) pentru că nu ne-am înscris echipajele la această ediţie la fel ca în 2018. Am spus că noi anul acesta vom încerca să alcătuim echipaje olimpice pentru o calificare la Tokyo. A fost un concurs extrem de greu pentru că a fost un număr record de ţări care au participat, record de sportivi şi aşa mai departe. Dar mă bucur pentru aceste rezultate, avem nişte copii minunaţi. De la Mihai Chiruţă, care îşi doreşte enorm de mult şi are toate şansele să se califice la Tokyo, la fetele de la 8+1 care au făcut o cursă de infarct... toţi au fost minunaţi. Sunt sportivi extraordinari, mă mândresc cu ei şi îi susţin cu toată fiinţa mea', a spus Lipă.

Șase medalii pentru delegația României

'O să fiu întrebată dacă e o mare nenorocire ce s-a întâmplat cu echipajul de dublu vâsle la categoria uşoară (n.r. - Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, locul 5) şi eu spun că nu. Ăsta este stilul lor, până la Campionatele Mondiale mai avem două-trei luni, iar ele sunt în grafic', a adăugat preşedinta pe Aeroportul Henri Coandă. Întrebată câte echipaje va califica România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, Elisabeta Lipă a răspuns: 'Şansele cele mai mari, şi nu doar la calificare, ci şi la medalii la Mondiale, le au echipajele consacrate. Dar noi am spus că anul acesta încercăm să calificăm echipajele mici'.

Delegaţia României de canotaj a revenit, luni, în ţară, după participarea la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveţia). România a cucerit şase medalii, una de aur, patru de argint şi una de bronz, la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna (Elveţia). Singura medalie de aur a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel