Economia Japoniei, distrusă de cutremurul din 11 martie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
japonia tokyo
japonia tokyo

Economia Japoniei este în stare gravă şi nu-şi va reveni prea devreme după cutremurul care a zguduit arhipelagul în luna martie, apreciază guvernul nipon, citat de Reuters.

Seismul de pe 11 martie şi valurile tsunami care au urmat au dus la restricţionarea furnizării de energie electrică, la închiderea uzinelor şi scăderea accentuată a numărului de turişti, factori care au împins economia niponă în cea mai gravă criză de după cel de-Al Doilea Război Mondial. În acest context, mulţi analişti anticipează că economia va intra în recesiune în acest an, transmite Mediafax.

Dezastrul a ucis 28.000 de persoane şi a avariat şase centrale nucleare.

"Economia niponă se regăşeşte dintr-o dată într-o stare gravă din cauza efectelor cutremurului", se arată într-un raport guvernamental. Documentul menţionează că încrederea din sectorul serviciilor a scăzut la niveluri record, atinse în timpul celei mai dificile perioade a crizei financiare globale.

Japonia se confruntă, totodată, cu îngrijorările statelor vecine, printre care China, legate de pomparea în mare a apei radioactive provenite de la centrala nucleară Fukushima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel