După cazul Vișinescu, IICCMER și Parchetul General au o întâlnire de lucru
Conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și cea a Parchetului General au avut, marți, o întâlnire de lucru, în vederea eficientizării colaborării celor două instituții. PG a cerut spre judecare, săptămâna trecută, dosarul fostului comandant de la penitenciarul Rîmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, acuzat de omor deosebit de grav.
Colonelul în rezervă Alexandru Vișinescu a condus ”Închisoarea Tăcerii” de la Rîmnicu Sărat timp de șapte ani, timp în care deținuții politici ai închisorii au suferit tratamente inumane care au condus, în unele cazuri, la moartea lor. IICCMER a realizat un denunț de 35 de pagini pe numele lui Vișinescu, pentru omor prin cruzime. Sesizarea a fost trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar, dar a fost solicitată ulterior de Parchetul General.
În cadrul întâlnirii de astăzi, reprezentanții IICCMER și-au exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin instituțional organelor judiciare, valorificând astfel experiența dobândită ca urmare a exercitării atribuțiilor specifice. În acelaşi timp, conducerea Ministerului Public a arătat că înțelege pe deplin rezonanța socială a unor cauze de tipul celei privind pe Alexandru Vișinescu. De asemenea, conducerea Parchetului și-a exprimat intenția de a asigura, cu respectarea principiului independenței magistraților, cadrul necesar soluţionării în condiţii de legalitate şi operativitate a cauzelor privind crimele şi abuzurile politice comise în perioada comunistă, se arată într-un comunicat de presă al IICCMER.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News