Ministerul Sănătății, funcție mare și salariu uriaș pentru un critic al PSD-ului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCN
WhatsApp
Noua șefă de la Agenția Națională de Transplant câștigă un salariu consistent, deși în urmă cu doar câteva luni ataca în termeni duri PSD-ul.

Reforma de la Agenția Națională de Transplant, anunțată de ministrul Sorina Pintea, se pare că a început cu schimbarea fostului director executiv Radu Deac cu medicul Alexandra Anca Mureșan. Noua funcție a adus totodată și un salariu uriaș pentru actualul director care, din sursele noastre, câștigă 15.000 de lei în comparație cu fostul șef al agenției care avea 3076 de lei. 

Anca Mureșan, atacuri dure la PSD 

Noua șefă de la ANT a stârnit o adevărată revoltă pe Facebook după ce, în plin scandal cu privire la salariile din sănătate, a publicat fluturașul cu venitul său pentru a arăta că a crescut la 2.400 de euro de la aproximativ 1.347 de euro. După ce postarea sa a fost preluată și de ministrul Lia Olguța Vasilescu, care a completat spunând că există salarii brute și de 3600 de euro și că medicii nu ies în stradă pentru ca au fost minţiţi și pentru că le scădeau salariile, Anca Mureșan a fost asaltată de mesaje ale colegilor de breaslă care au acuzat-o că face propagandă pentru PSD. La puțin timp, medicul și-a schimbat atitudinea și l-a atacat atât pe ministrul Muncii cât și PSD-ul:  Nu sunt simpatizant PSD… nu am fost şi nu mă preocupă acest aspect.  Prin postarea mea am dorit doar să risipesc haosul creat cu aceste măriri salariale atât de mult trâmbiţate. Am fost minţiţi de PSD, prin faptul că aceste măriri nu sunt aşa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3.600 de euro, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creşteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construieşte nimeni… corupţia roade din temelii acest sistem de prea multă vreme, nepermis de multă…”, scria medicul.

Salarii diferite pentru același post la ANT

Reforma sau nu, surse susțin că la Agenția Națională de Transplant, pentru același post, salariile diferă de la 241 de lei, la 1546 de lei. Nu știm deocamdată care sunt criteriile care ar face ca diferențele salariale să fie atât de mari. Mai exact, pentru funcția de coordonator regional, salariile sunt de 602 lei, 999 lei, 1098 lei, 1546 lei, 241 lei și 747 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel