Drogurile, o prezență constantă în istoria The Verve
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
The_Verve
The_Verve

Formaţia The Verve a cucerit definitiv publicul cu piesa “ Bittersweet Symphony”, în anul 1997, abia la opt ani după ce trupa a luat naştere. Membrii trupei au dat publicităţii, prin intermediul NME, câteva detalii ce arată influenţa majoră a drogurilor asupra traseului lor muzical, dar şi a unor experienţe anterioare.

Autor: Andreea Adamescu

După ce şi-au ascultat primul single, “ All în the mind” sub influenţa LSD-ului, ei şi-au dat seama că îl detestă. Au şters înregistrarea şi  au refăcut complet melodia în două zile. Pe lângă asta, deşi melodiile lor sunt relativ liniştite şi induc o stare de visare, zilele de început ale formaţiei erau dominate de consumul de amfetamine. “ Simţeam că muzica provine din interiorul stomacului meu”, a spus Nick McCabe. Înregistrările pentru cel de-al doilea album al trupei au început cu o petrecere de 2 săptămâni. Pe toată durata, participanţii au consumat Ecstasy. McCabe, chitaristul, a descris acea perioadă drept “ cele mai bune 2 săptămâni din viaţa mea”.

Însă consumul de droguri, deşi a avut un asemenea impact asupra muzicii lor, putea avea drept cauză anumite experienţe din viaţa lor. Richard Ashcroft, vocalistul trupei şi-a obţinut porecla de “Mad Richard” (Richard cel nebun) după ce mama sa a devenit văduvă Ea s-a recăsătorit cu un bărbat cu înclinaţii ezoterice şi astfel Richard a fost familiarizat cu diverse concepte neobişnuite, cum ar fi proiecţiile astrale. Pe de altă parte, chitaristul era destul de închis în sine şi foarte timid. După un concert la Clapham Grand, (un important club de noapte din Londra,) a fugit şi s-a ascuns în toalete doarece a fost felicitat pentru prestaţia sa.

Chiar dacă muzica şi felul în care o percepeau au fost schimbate de consumul de droguri, acesta nu a avut o influenţă pozitivă asupra lor. Formaţia a avut trei perioade în care a fost activă, 1989-1995, 1997- 1999 şi 2007-2009, însă nu a avut o evoluţie constantă. Înregistrările pentru al doilea album, cel precedat de două săptămâni de petrecere, au fost profund afectate de frustrarea pe care producătorul lor o simţea faţă de ei. Această frustrare a culminat cu o ceartă în urmă căreia producătorul a spart un geam în studioul de înregistrări.

S-a speculat că în 2009 aceştia s-au despărţit din nou, dar Ashcroft, vocalistul, a declarat că nu au planuri de viitor şi că nu se poate vorbi despre o despărţire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel