Dragnea: Nu ne permitem să reducem TVA-ul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
algeria ostatici
algeria ostatici

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că actuala guvernare nu-și permite să reducă nici TVA-ul, dar nici contribuțiile la asigurări sociale. Decomnadată. Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevede ca până-n 2016 să reducă TVA la 19% și CAS cu 5 puncte. De asemenea, prevede reducerea TVA-ului de 9% la alimente.

Întrebat de reducerea TVA-ului, într-o conferință de presă, Liviu Dragnea a răspuns: "Este o discuţie despre reducerea TVA la produsele de bază în a doua parte a anului. Dacă vă referiţi la TVA în general, nu cred că ne putem permite anul acesta să reducem TVA. Nu s-a discutat în Guvern şi nici nu cred că se va putea anul acesta. Suntem într-o situaţie destul de bună, în care România este stabilizată. A apărut o creştere economică importantă în context european general, o pozitivare a balanţei comerciale, ceea ce este foarte bine şi ar fi păcat ca acum să luăm nişte măsuri care să dezechilibreze situaţia aceasta, care este foarte bună din toate punctele de vedere. Deci nu cred că anul acesta putem să ne permitem să reducem TVA", scrie pesurse.ro.

Nici cu privire la contribuțiile sociale vicepremierul nu are vești bune "La ce avem acum pe masă, în România, nu putem discuta, cred, anul acesta de aşa ceva. Dacă, Doamne ajută, vor apărea semne foarte bune, discuţia este deschisă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel