Dragnea, întrebat dacă va prelua funcțiile lui Ponta din PSD și Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liviu Dragnea, p reședinte executiv al PSD și vicepremier, a vorbit, joi, despre posibilitatea de a-l succeda pe Victor Ponta în fruntea social-democraților și la conducerea Guvernului, odată cu eventuala alegere a acestuia la Cotroceni.

"În momentul în care dl Ponta pleacă președinte al țării la Cotroceni, veți candida pentru funcția de președinte al PSD?", l-a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac pe Liviu Dragnea, la DCNews Live.

"Eu am spus mereu și o spun și acum: să ajungem să avem această problemă și voi anunța atunci", a răspuns vicepremierul.

Citește și: Omul doi din PSD: Turul 2 la alegeri va fi între Ponta și Băsescu

"După doi ani - în decembrie - de experiență în Guvern și experiență administrativă importantă - 12 ani ca președinte de consiliu județean, nu credeți că sunteți calificat pentru funcția de prim-ministru al acestei țări?", a continuat jurnalistul.

"Funcția de prim-ministru va fi oferită de președinte celui pe care el îl consideră apt să facă parte dintr-o echipă care să stabilizeze această țară. Aici nu e problema de dorința cuiva sau a altcuiva. Victor Ponta are suficientă capacitate, are suficientă înțelepciune ca să desemneze un prim-ministru care: 1. să poată să-și coaguleze susținerea unei majorități parlamentare și 2. împreună cu el să stângă instituțiile din acest stat și să facă din România o țară respectată", a explicat Liviu Dragnea.

Vezi și: Situație scăpată de sub control. Dragnea, despre un scenariu cumplit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel