Dr. Emilian Imbri, avertisment privind tulpina Delta: "Sunt persoane tinere și nevaccinate". Ce spune despre vaccinarea obligatorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Emilian Imbri, avertisment privind tulpina Delta
Dr. Emilian Imbri, avertisment privind tulpina Delta
Medicul Emilian Imbri avertizează că tulpina Delta este mai contagioasă şi mai violentă.

Emilian Imbri avertizează că tulpina Delta este nu doar mai contagioasă, ci și mai violentă. Medicul a precizat că la ”Victor Babeș”, în prezent, la Terapie Intensivă sunt internați mulți tineri care nu s-au vaccinat.

”Încep să apară cazuri noi, multe, la persoane tinere și nevaccinate. În spitalul ”Victor Babeș” în momentul de față, în secția de Terapie Intensivă care e doar Covid, sunt persoane tinere și sunt nevaccinate. De ce nu se vaccinează oamenii... Eu spun sincer că acum mai mult decât să mă uit un pic în jur și să mă întreb și eu atunci când ai, față de alte țări din jurul nostru, toată gama de vaccinuri, deci poți să alegi, să îl ceri pe cel pe care ți-l dorești… România a ajuns să vândă și să facă și acte de caritate și să doneze vaccinuri în zone mai puțin fericite din acest punct de vedere. 

Nu știm ce se întâmplă? Știm! E practic ce au reușit să facă cei care au indus spaimă, neîncredere și au pus corpul medical într-o poziție inferioară, de persoane care - și o spun cu toate sinceritatea și nu acuz pe nimeni -  dar cei care au transformat prin ce vorbesc pe la diverse posturi TV corpul medical în gardieni, în persoane care fugăresc oamenii, îi internează și îi și vaccinează cu forța, doctori care, vă rog să mă credeți, că nu știu cum de au ajuns să creadă și să spună că ei știu că peste câțiva ani vaccinul va face rău. De ce nu spun că ei nu știu cât de repede în prezent virusul face și mai rău? E un lucru pe care trebuie să-l gestionăm în momentul de față, să strângem oameni care pot și să fie crezuți și care să spună clar că variantă mai bună decât vaccinarea nu există.”, a spus Emilian Imbri miercuri seară, la un B1TV.

 

Emilian Imbri, despre vaccinarea obligatorie

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, medicul a spus că nu crede că acest lucru va funcționa.

”M-am gândit la ce se întâmplă la țările din jurul nostru. Sunt niște lideri și de partide, și de guverne care își asumă un risc, acela de a nu mai fi lideri și comandă, cer, spun că vor introduce obligatoriu vaccinarea. Cred că în România nu o să meargă treaba asta pentru că oamenii nu au realizat un lucru pe care poate noi nu l-am explicat cum trebuie, anume că sunt trei motive principale pentru care ar trebui să te vaccinezi: te aperi pe tine, al doilea, dacă cumva îți pasă, este pentru cei din jurul tău, familie, cei dragi, și al treilea motiv - să nu dai posibilitatea virusului să găsească teren de antrenament. Asta înseamnă o persoană nevaccinată pe care virusul o poate aborda și se poate modifica să devină mai violent, mai agresiv. Despre al doilea motiv mi-e și frică să vorbesc pentru că, mi-e rușine să recunosc, că poate nu foarte mulți se gândesc la cei din jurul lor.”, a mai spus Emilian Imbri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel