Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dovlecei, umpluți cu carne tocată, sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii. Sursa foto: freepik.com
Dovlecei, umpluți cu carne tocată, sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii. Sursa foto: freepik.com
Ați mers la supermarket și ați cumpărat dovleci, dar nu știți ce să gătiți din ei? Iată o rețetă delicioasă și super sățioasă.

După ce veți prepara această rețetă nu veți regreta niciodată.

Ingrediente pentru aproximativ 6 porții:

3 dovlecei medii,

350 grame de carne tocată,

oregano, sare și piper după gust,

parmezan - 20 grame,

2 linguri de ovăz măcinat,

1 ou.

 

Pentru sos bechamel ușor:

250 ml lapte,

20 g amidon de porumb,

sare și piper după gust,

un praf de nucșoară.

 

Pentru decor:

20 de grame de parmezan,

30 de grame de mozzarella ușoară fără lactoză.

 

Prepararea pas cu pas

 

 

Spălați și tăiați dovlecelul în felii de aproximativ o jumătate de centimetru grosime. Într-un recipient se amesteca carnea tocata, oul, fulgii de ovăz, 20 de grame de parmezan, oregano și, la final, se adaugă sare și piper.

După ce ați frământat bine, trebuie să obțineți un amestec omogen. Formați, apoi, un fel de cârnați, alternând feliile de dovlecel cu amestecul din carne tocată. Compactați totul bine și așezați rezultatul pe o tată de copt. 

Gospodinele cu experiență adaugă lapte în varza înăbușită: nu toată lumea știe acest truc

Pentru sosul de bechamel, amestecați laptele cu amidonul de porumb, sarea, piperul și un praf de nucșoară. Puneți laptele la fiert, amestecând mereu, până când sosul bechamel se va îngroșa. 

După aceea turnați sosul obținut peste dovleceii umpluți, astfel încât să-i acoperiți complet. Acum tăiați mozzarella în fâșii subțiri și așezați-o, împreună cu parmezanul, deasupra dovleceilor. Coaceți dovleceii în cuptorul încins, la 190°, pentru aproximativ o oră. Poftă bună!

 

Cinci greșeli pe care le fac aproape toate gospodinele când gătesc carnea de pui

 

Dintre toate tipurile de carne, cea de pui se prepară cel mai ușor. Din păcate, unele gospodine fac greșeli atunci când gătesc carne de pui. Iată cinci greșeli pe care le fac bucătarii când gătesc carnea de pui.

Prima greșeală. Dezghețare prea lungă. Dacă decideți să scoateți carnea de pui din congelator și să o preparați seara, faceți o mare greșeală. La temperatura camerei, bacteriile se formează activ pe carne. În astfel de situații, este suficient să mutați pur și simplu carnea din congelator în frigider.

A doua greșeală. Gătiți carnea imediat ce ați scos-o din congelator. Produsul trebuie pregătit pentru tratament termic, astfel încât carnea să fie suculentă și preparată uniform. De aceea, trebuie să acordați cel puțin 40-50 de minute pentru dezghețare.

Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios

A treia greșeală. Îndepărtarea pielii. După cum știți, această parte a puiului este  dăunătoare. Prin urmare și multe gospodine  elimină în avans. Nu ar trebui să faceți acest lucru, deoarece carnea va fi uscată și dură după gătire. Bucătarii cu experiență recomandă să îndepărtați pielea după gătit.

A patra greșeală. Spălarea cărnii. Este important să spălați bine cuțitele și tocătorul înainte și după lucrul cu carnea de pui. Nu este necesar să spălați și carnea de pui, deoarece toate bacteriile vor fi  distribuite pe suprafață.

A cincea greșeală. Servirea imediată pe masă. Multe gospodine sunt obișnuite cu faptul că, de îndată ce un fel de mâncare este pregătit, acesta trebuie servit pe masă. Nu ar trebui să faceți asta cu carnea de pui. Acest tip de carne are nevoie de timp pentru ca sucurile să pătrundă mai bine în întregul produs. De aceea, trebuie să așteptați cel puțin 10 minute, înainte de a aduce carnea de pui pe masă.

 

Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta

 

Pulpele de pui, în sos de caramel, pot fi servite și pe mesele festive.Carne a este apetisantă, cu o crustă aurie și suculentă în interior. O astfel de carne, cu siguranță, va fi apreciată de toată lumea. Și cel mai important este că se prepară ușor și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pe produse.

Carnea de pui este cea mai disponibilă carne din magazine. Pulpele sau aripioarele de pui pot fi gătite într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, unul dintre cele mai reușite este să le faci într-un sos de caramel dulce și picant.

Vei avea nevoie:

10 pulpe sau aripi de pui;

50 grame de unt;

5 căței de usturoi;

50 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu zahăr obișnuit);

2 linguri de miere; 

sare, piper și condimente (boia și turmeric) după gust;

verdeață proaspătă.

 

Modul de preparare

 

Pulpele de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie, apoi se condimentează cu sare, piper, boia și turmeric. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjește carnea pe toate părțile până se rumenește.

Trece usturoiul printr-o presă și prăjește-l puțin, apoi adaugă mierea și zahărul și amestecă. Puneți pulpele de pui în tigaie și fierbe-le, sub capac, timp de 20 de minute, la foc mic. Nu uita să le întorci  în timp ce se gătesc.

Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele

La servire, carnea trebuie stropită cu ierburi tocate mărunt. Pulpele de pui în sos de caramel pot fi servite alături de o salată ușoară de legume. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel