Două avioane s-au ciocnit deasupra unui aeroport. Bilanțul inițial anunță ”mai mulți morți”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două avioane s-au ciocnit deasupra unui aeroport. Bilanțul inițial anunță ”mai mulți morți” / Foto: Pixabay
Două avioane s-au ciocnit deasupra unui aeroport. Bilanțul inițial anunță ”mai mulți morți” / Foto: Pixabay
Două avioane s-au ciocnit deasupra unui aeroport. Află în articol unde s-a întâmplat tragicul incident.

Accident aviatic în SUA. Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit joi deasupra unui aeroport din California, au anunţat autorităţile locale, transmite Agerpres. Se pare că există mai multe decese, însă nu au fost făcute alte precizări deocamdată, informează vineri AFP.

Potrivit agenţiei americane de reglementare în domeniul aviaţiei civile, FAA, două persoane se aflau la bordul unui aparat Cessna 340 şi o a treia se afla într-un Cessna 152.

Cum s-a produs accidentul aviatic



Avioanele "au intrat în coliziune în timp de piloţii se aflau pe ultima linie de apropiere spre aeroportul municipal din Watsonville", o mică instalaţie situată la circa 120 de km sud de San Francisco, a precizat FAA într-un comunicat.

Oraşul Watsonville a informat pe Twitter despre "mai mulţi morţi", fără alte detalii. La rândul său, FAA a informat că nicio persoană nu a fost rănită la sol. O anchetă va fi declanşată de agenţia americană pentru siguranţa transporturilor, NTSB.

Un bărbat a furat un avion și a prăbușit aeronava pentru a-și lua viața

Imagini de pe camerele de supraveghere au dezvăluit momentul în care un operator de bagaje din aeroportul Seattle a furat un avion înainte de a-l prăbuși în mod deliberat pe o insulă îndepărtată. Richard Russell, în vârstă de 29 de ani, poate fi văzut trecând prin securitatea aeroportului din Seattle îmbrăcat într-un tricou negru cu ”The Sky’s No Limit” (”Cerul nu este limita - trad.) imprimat pe spate. Aeroportul Seattle a lansat imaginile atât din interiorul terminalului, cât și de pe pista de decolare, după incidentul șocant din august 2018.

La mai bine de cinci ore după ce a trecut prin securitate, Russell este văzut îndreptându-se afară spre zona de marfă a aeroportului. El folosește un vehicul de remorcare pentru a împinge aeronava cu elice Alaska Airlines pe o cale de rulare, în timp ce colegii lui Russell pot fi văzuți mergând în apropiere, scrie The Sun. Controlorii de trafic aerian au încercat să ia contact cu avionul după ce și-au dat seama că ceva nu era în regulă, dar nu au primit niciun răspuns.

Russell poate fi văzut deschizând ușa cabinei către aeronava Q400 Turboprop, sărind în cockpit și decolând.

”Omul de la Horizon din Seattle. Pe cale să decoleze. O să fie o nebunie. Hei, m-am trezit într-o situație dificilă. Sunt în aer chiar acum. Și o să mă avânt."

Controlorii de trafic aerian pot fi auziți rugându-l pe Russell să facă o aterizare în siguranță, dar lucrătorul aeroportului continuă să glumească cu ei.

”Hei, crezi că dacă aterizez cu succes Alaska îmi va da un loc de muncă ca pilot?”, a spus Russell în glumă. 

Controlorii încearcă să-l direcționeze pe Russell către o pistă din apropiere unde poate lăsa avionul în siguranță.

”Există pista de aterizare chiar lângă partea dreaptă în aproximativ o milă, vezi asta?”, a întrebat controlorul de trafic.

Dar Russell a răspuns: „Oh, tipii ăștia vor încerca să mă deranjeze dacă încerc să aterizez acolo...Cred că și eu s-ar putea să dau peste cap ceva acolo. Nu aș vrea să fac asta”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel