Dosarul Caracal. Mandate de aducere pentru audierea unor martori / A fost fixat un nou termen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Tribunalul Olt va emite mandate de aducerea pentru audierea unor martori în dosarul "Caracal". Termenul anterior, de pe 6 octombrie, a fost amânat pentru că Gheorghe Dincă se afla în carantină, iar Ștefan Risipițeanu, în stare gravă cu Covid-19, spunea avocata Carmen Obârșanu.

Dosarul "Caracal". Tribunalul Olt va emite mandate de aducere pentru audierea mai multor martori, între care și Remus Rădoi, afaceristul la care ar fi apelat polițiștii după dispariția Alexandrei Măceșanu. 

Potrivit datelor publicate miercuri pe portalul instanței, a fost fixat un nou termen de judecată, pe 24 noiembrie. Atunci, va fi continuată audierea martorilor. Astfel, instanța va emite mandate de aducere pentru cinci martori. Totodată, au mai fost citați alți doi, potrivit ȘtirileProTV.

Dosarul se judecă pe fond la Tribunalul Olt.

Parchetul General a anunţat pe 15 ianuarie 2020 că procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni. La aceeaşi dată, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Risipițeanu, pentru viol, conform Agerpres.

Dincă a fost în carantină, iar Risipițeanu, în stare gravă cu Covid-19 

Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, declara anterior că pe 6 octombrie ar fi trebuit să aibă loc un nou termen în dosarul "Caracal", dar Gheorghe Dincă a fost plasat în carantină, fiind contact direct al complicelui său, Ștefan Risipițeanu, care se afla în stare gravă cu Covid-19. 

"Ieri dimineață (n.red. 5 octombrie a.c.) am venit în Slatina, am citit dosarul până la ora 16. În afară de acea reclamație făcută împotriva mea, că îi e frică de mine, nu se afla niciun fel de înștiințare la dosar. 

Astăzi (n.red. 6 octombrie a.c.), doamna judecător a citit în sală o adresă din partea Penitenciarului Craiova, în care se spune că Dincă, fiind contactat al lui Risipițeanu, este în carantină, iar Risipițeanu se află la Spitalul Jilava. De la Spitalul Jilava a venit o altă adresă în care se spune că, în cauza stării în care se află, nu poate fi nici măcar o ședință video. Prin urmare, ar dori să spună că starea lui este gravă.

Noi ne gândim dacă nu se va adeveri ce spunem noi: Încetul cu încetul, inculpații din acest dosar vor da colțul.", declara avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel