Dosar Mineriadă. Reacție de la vârful PNL, după ce Iliescu a fost audiat la PG
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aducerea în fața Justiției a celor vinovați pentru Mineriada din iunie 1990 reprezintă "o reparație obligatorie într-un stat de drept" și necesară față de întregul popor român, a scris co-președintele PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook, după ce f ostul președinte Ion Iliescu a fost audiat, astăzi, la Secția Militară a Parchetului General în acest dosar.

"Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democrației românești. Cunoașterea adevărului și aducerea în fața justiției a celor vinovați pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparații obligatorii într-un stat de drept și necesare - față de oamenii care au suferit atunci, dar și față de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoașterea crimelor îndreptate împotriva cetățeanului, a partidelor politice și a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică și europeană.

Partidul Național Liberal, în istoria sa de 140 de ani, nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor și a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală care este libertatea. Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacției împotriva conceptului de libertate și a libertăților cetățenești. Folosirea forței împotriva individului, a cetățeanului nu a fost și nu va fi niciodată acceptată de Partidul Național Liberal", a scris, miercuri, liderul PNL pe pagina sa de socializare.

Tot astăzi, fostul președinte al României, Ion Iliescu, s-a prezentat la Secția Militară a Parchetului General pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru crime împotriva umanității, în dosarul "Mineriada". La Parchetul General a ajuns miercuri dimineaţă şi fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, în legătură cu acelaşi dosar.

Citește și: DOSAR MINERIADĂ. PÎCCJ, comunicat oficial. Ce urmează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel