Urmărește emisiunea live
DOSAR GREU la DNA pentru PSD. Șeful DRDP Timișoara, REȚINUT
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Şeful Direcţiei Regionale Drumuri Timişoara, Cristian Ispravnic, a fost reţinut în dosarul şpăgilor din Banat, alături de alte şapte persoane. 

Procurorii DNA și ofițerii DGA au făcut luni mai multe percheziții, inclusiv la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită în care sunt suspecți inclusiv 3 parlamentari: Florin Tripa - deputat PSD de Arad, Dorel Căprar - deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă - deputat PSD de Caraş Severin, potrivit unor surse din anchetă.

Şeful DRDP Timişoara, reţinut

După mai multe ore de audieri la DNA Timișoara, 8 persoane au fost reținute. Printre acestea se numără și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, dar și mai mulți angajați ai DRDP Timișoara.

Surse din anchetă declarau pentru Mediafax că în speță este vorba despre faptul că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi.

Mita, în euro

Practic, la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins „taxe". Mita dată de transportatori pentru ca angajaţii DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport. 

Persoanele reținute, acuzate de luare de mită, trafic de influență și complicitate, sunt duse la București, cu propunere de arestare preventivă, au spus surse din anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel