Data publicării:

Donald Trump sugerează că adversarii săi politici ar putea fi urmăriți penal dacă va fi ales președinte

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Donald Trump a afirmat că "este foarte posibil" ca adversarii săi politici să fie urmăriți penal, după ce a devenit primul fost președinte american condamnat penal. 

Trump a părut să ridice perspectiva ca acest lucru să se întâmple dacă ar deveni din nou președinte în timpul unui interviu acordat publicației conservatoare americane Newsmax.

Trump a spus: "Este un precedent teribil pentru țara noastră. Înseamnă că următorul președinte le va face același lucru? Aceasta este într-adevăr întrebarea".

El a adăugat: "Așa că, știți, este o cale teribilă, teribilă pe care ne conduc și este foarte posibil să trebuiască să li se întâmple și lor".

Trump a fost găsit vinovat săptămâna trecută de falsificarea unor registre de afaceri într-un proces de cinci săptămâni la New York.

Fostul președinte a acoperit o plată de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, ca parte a unui plan de "bani pentru tăcere" pentru a îngropa poveștile despre care credea că i-ar putea afecta campania prezidențială din 2016.

El a făcut în repetate rânduri afirmații nefondate pe parcursul procedurilor penale, susținând fără dovezi că acestea au fost măsluite împotriva sa, înainte ca juriul să îl găsească vinovat în unanimitate de toate cele 34 de capete de acuzare cu care s-a confruntat.

Afirmațiile privind urmărirea dușmanilor săi politici au fost un subiect de discuție constant în timpul campaniei lui Trump înainte de alegerile din 5 noiembrie, a declarat partenerul american al Sky, NBC News, adăugând că acesta a evocat frecvent ideea de a-l viza pe președintele Joe Biden.

"Voi numi un procuror special adevărat pentru a-l urmări pe cel mai corupt președinte din istoria Americii, Joe Biden"

"Voi numi un procuror special adevărat pentru a-l urmări pe cel mai corupt președinte din istoria Americii, Joe Biden, și pentru a urmări familia de infractori Biden", a declarat Trump în iunie, la doar câteva ore după ce a fost pus sub acuzare la un tribunal federal din Miami pentru acuzații legate de modul în care a gestionat documentele clasificate după ce a părăsit Casa Albă.

Verdictul recent aruncă America într-un teritoriu neexplorat înaintea alegerilor din acest an, cu Trump și Biden încleștați într-o cursă strânsă pentru Casa Albă.

După ce Trump a fost găsit vinovat de un juriu din New York, lucru la care a declarat că va face apel, el riscă o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare.

Cu toate acestea, alte persoane condamnate pentru aceeași infracțiune primesc adesea sentințe mai scurte, amenzi sau eliberare condiționată.

Între timp, Trump se confruntă cu alte trei cazuri penale.

El se confruntă, de asemenea, cu acuzații în legătură cu atacul asupra Capitoliului SUA și cu privire la acuzațiile că a păstrat în mod ilegal documente clasificate după ce a părăsit Casa Albă.

Apoi, în Georgia, el este acuzat de conspirație penală pentru a răsturna înfrângerea sa la limită în acest stat în alegerile din 2020.

Dar în niciunul dintre aceste cazuri nu au fost stabilite date de judecată, ceea ce face puțin probabil ca ele să aibă loc înainte de alegerile din noiembrie.

De asemenea, el s-a luptat în două procese civile.

În mai 2023, un juriu civil din New York a decis că a agresat-o sexual pe scriitoarea E Jean Carroll și apoi a defăimat-o.

I s-a ordonat să îi facă o plată de 5 milioane de dolari și o a doua de 83,3 milioane de dolari.

În luna februarie a acestui an, un judecător din New York l-a amendat cu 354,9 milioane de dolari pentru că și-a umflat declarativ averea pentru a obține condiții mai ușoare la împrumuturile bancare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel