DOLIU în politică. Primar PNL, decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. Era nevaccinat
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 oct, 12:43
WhatsApp
DOLIU în politică. Primar PNL, decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. Era nevaccinat / Foto: Pixabay
Un primar din Vâlcea a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. 

Primarul comunei Stăneşti, Ionel Michiu, a decedat, vineri dimineaţa, la un spital de boli pulmonare din judeţ unde era internat de două zile cu o formă severă a infecţiei cu SARS-CoV-2, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, transmite Agerpres. Potrivit DSP, primarul din Stăneşti era nevaccinat şi a fost testat pozitiv în urmă cu aproximativ două săptămâni.

"Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a prezentat pe data de 3 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde i s-a făcut un test rapid, care a fost pozitiv, şi a primit reţetă pentru tratament la domiciliul. În data de 9 octombrie, bărbatul a revenit la UPU şi, pentru că avea afectare pulmonară, a rămas sub supravegherea medicilor de aici până pe data de 13 octombrie, când a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, pe sursă de oxigen. Din păcate, pe data de 15 octombrie a fost declarat decedat. Avea comorbidităţi - hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip II", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vâlcea, Amelia Piţiga.

Ionel Michiu era la al patrulea mandat de primar, din partea Partidului Naţional Liberal. 

Emil Lăcătuş, lider al Partidei Romilor, mort de COVID-19. Bărbatul nu era vaccinat

Și liderul filialei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro Europa, Emil Neia Lăcătuş, care deţinea şi funcţia de consilier judeţean ales pe lista Alianţei PSD-Pro România-ALDE-UDMR, a murit la vârsta de 58 de ani din cauza COVID-19, la începutul lunii septembrie. Decesul a fost anunţat public,de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.

"Profund îndureraţi, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, a plecat către Ceruri. Neia, ai fost un om de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate şi drepturile sale într-un mod exemplar şi mereu am admirat dragostea ta pentru familie.", a scris Moldovan pe Facebook.

”Regretăm profund pierderea unei persoane reprezentative pentru comunitatea minoritară, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș. Faptele celui care a militat pentru egalitatea, integritatea și dezvoltarea minorității rome bistrițene vor rămâne vii pentru comunitate. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis Prefectura. Vezi AICI mai mult.

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro