Doi ani de la Colectiv. REVOLTĂTOR: Ce se întâmplă în cluburile din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Este luni seară. Pentru unii, încă o zi de petrecere în club, pentru alții împlinirea a doi ani de la tragedia din Colectiv. Am fost curioși să vedem dacă mai ține cineva doliu după moartea tinerilor care au murit pe 30 octombrie 2015. Am avut o surpriză: petrecerile se țin lanț, în această noapte, în anumite cluburi din București.

Am sunat la mai multe localuri din Capitală pentru a vedea dacă și-au închis porțile în memoria tinerilor care au murit la Colectiv. Înainte de a ne spune că în această seară sunt petreceri, "ca de obicei", ne-am izbit, la telefon, de muzica dată la maximum, semn că întrebarea noastră oricum nu mai avea niciun sens pentru că lucrurile erau evidente. 

Așadar, în Princess Club, ne-a răspuns o domnișoară care ne-a zis că lunea nu este nicio petrecere, dar nu pe motive de Colectiv, ci pur și simplu, așa este în această zi a săptămânii, la fel se întâmplă și în Expirat, Silver Church, Bordello Bar sau Gaia.

În schimb, în Freddo, Club A, Control Club am fost întâmpinați de câte o voce care ne-a declarat că da, este petrecere și azi: "vă rezervăm o masă?".

De altfel, aceste lucruri nu ar trebui să ne mire prea mult din moment ce nici în zilele de doliu național, în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015, anumite cluburi au decis că profitul este mai important decât orice și și-au văzut de petreceri.

[citeste si]

Peste 60 de persoane și-au pierdut viața în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul Colectiv, a izbucnit un incendiu. Acolo, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate și rănite.

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. Între victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului s-au aflat și membri ai trupei Goodbye to Gravity — basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru.

În iulie 2017, încă un supraviețuitor al incendiului din clubul bucureștean Colectiv a murit. "Din păcate, a apărut și cea de-a 65-a victimă în urma incendiului din Colectiv. Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, așa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv — toți cei care au fost în foc, dar și părinții lor — pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic", a spus la acel moment Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel