Data publicării:

PSD are un nou lider al grupului din Senat, după demisia lui Lucian Romaşcanu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

PSD are un nou lider al grupului din Senat, după demisia lui Lucian Romaşcanu din Senat.

Noul lider al grupului PSD din Senat este, începând de luni, Florian Bodog, care a preluat această funcţie după demisia senatorului Lucian Romaşcanu, transmite Agerpres.

Fostul lider al grupului PSD Lucian Romaşcanu a demisionat din Senat începând cu 27 octombrie pentru a prelua preşedinţia Consiliul Judeţean (CJ) Buzău.

Fost ministru al Culturii şi senator al PSD Lucian Romaşcanu a candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ la alegerile locale din data de 9 iunie, ocupând prima poziţie, fiind votat de peste 60% dintre alegătorii prezenţi la urne.

Cine este Florian Bodog

Florian Dorel Bodog este un medic chirurg, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, senator al României și ministru al Sănătății în Guvernele Grindeanu și Tudose.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a fost ales senator din partea Partidului Social Democrat, în Circumscripția electorală nr. 5 Bihor, iar în urma alegerilor parlamentare din luna decembrie 2016 a obținut al doilea mandat de senator PSD, ales în aceeași circumscripție electorală.

În data de 4 ianuarie 2017 el a fost numit ministru al sănătății în Guvernul PSD-ALDE. Apoi, în perioada 3 mai 2012 - 19 decembrie 2012 Florian Bodog a deținut funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, responsabil cu coordonarea activității de relații internaționale și a unităților subordonate ale ministerului, dar și cu coordonarea departamentelor de Sănătate Publică și Control în Sănătate Publică.

Pentru o perioadă de aproape un an, 2011 - mai 2012, a fost Director de cabinet al ministrului Sănătății. Între anii 2010-2011 a ocupat funcția de director, tot în cadrul Ministerul Sănătății, la Direcția Sănătate Publică și Control în Sănătate Publică, un statut pe care îl reia, pentru aproximativ o lună de zile, în mai 2012.

Între anii 2009-2010 Florian Bodog a fost numit manager al Spitalului Clinic Județean Oradea. În perioada 05.05.2008 - 10.02.2012 a deținut funcția de prodecan al Universității din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie. Din 1998 până în prezent a exercitat o serie de funcții și activități în domeniul didactic și al cercetării științifice în cadrul acestei instituții, astfel:

2008 – prezent - conferențiar universitar,

01.01.2005 - 01.03.2008 - secretar științific,

2002-2008 - șef lucrări,

1999-2002 - asistent universitar,

1998-1999 - preparator universitar.

În Senat, Florian Dorel Bodog a fost secretar al Comisiei pentru Sănătate Publică și membru al Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru Aderarea României la Spațiul Schengen. În activitatea sa, a semnat 99 de inițiative legislative, a emis 91 de declarații politice, 98 de întrebări, 18 interpelări, 6 interpelări adresate prim-ministrului și 171 de luări de cuvânt în plenul Senatului, potrivit Wikipedia. De asemenea, a fost membru al Forumului Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare și membru în grupurile de prietenie cu Republica Liban, Elveția, Republica Lituania, Republica Algeriană Democratică și Populară, Republica Federală Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel