Data publicării:

Dieta care poate reduce riscul de diabet și te ajută să scapi de kilogramele în plus

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Dieta care poate reduce riscul de diabet și te ajută să scapi de kilogramele în plus / Foto: Pixabay, de Silviarita
Dieta care poate reduce riscul de diabet și te ajută să scapi de kilogramele în plus / Foto: Pixabay, de Silviarita

Află în articol ce dietă te poate reduce riscul de diabet și te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Legătura dintre carbohidrați și diabetul de tip 2 (T2D) este bine stabilită, dar noi cercetări sugerează că reducerea carbohidraților ar putea ajuta la minimizarea riscului pentru cei care ar putea fi susceptibili de a dezvolta această afecțiune.

Studiul clinic publicat recent în JAMA Network Open Diabetes and Endocrinology, a constatat că o dietă săracă în carbohidrați a ajutat la pierderea în greutate și a îmbunătățit nivelul de glucoză la subiecții care erau expuși riscului de a dezvolta T2D.

Autorul principal și epidemiologul Kirsten S. Dorans de la Universitatea Tulane din New Orleans, LA, a declarat pentru Medical News Today: "În timp ce dietele sărace în carbohidrați sunt adesea recomandate celor cu diabet zaharat de tip 2, au existat puține dovezi că consumul de mai puțini carbohidrați poate afecta glicemia celor cu diabet zaharat ușor sau prediabet, care nu sunt tratați cu medicamente. Acest studiu a fost realizat pe oameni cu zahăr din sânge care variază de la prediabet până la niveluri ușoare de diabet, care nu luau medicamente pentru diabet".

VEZI ȘI: Atenție la alimentele care conțin calorii goale: care sunt și de ce trebuie să le limităm consumul

Scăderea zahărului din sânge cu o dietă săracă în carbohidrați


Hemoglobina A1C este un termen clinic utilizat pe scară largă pentru a măsura nivelurile de zahăr din sânge pe termen lung. Potrivit Fundației Americane pentru Diabet, o persoană care are prediabet are niveluri de A1C între 5,7 și mai puțin de 6,5%. Niveluri mai mari de A1C pot semnifica diabet. Dr. Dorans a explicat că subiecții înscriși în studiu au avut un interval de hemoglobină A1C de 6,0 până la 6,9%.

„Această gamă aleasă ca limită inferioară se aliniază cu punctul limită inferior al Organizației Mondiale a Sănătății pentru prediabet și limita superioară cu mai puțin de 7,0% ținta de hemoglobină A1C a Asociației Americane de Diabet”, a spus ea.

Pentru studiu, 150 de adulți au fost recrutați la un centru academic din New Orleans. Testul de 6 luni a durat din septembrie 2018 până în iunie 2021. Participanții aveau vârste cuprinse între 40 și 70 de ani și au fost împărțiți în două grupuri. Primul grup a fost însărcinat cu reducerea aportului zilnic de carbohidrați la mai puțin de 40 de grame în primele 3 luni și la mai puțin de 60 de grame din luna a 3-a până la sfârșitul studiului.

VEZI ȘI: Banala apă cu lămâie, beneficii extraordinare pentru sănătate. Ar trebui să o bei în fiecare dimineață


"Am descoperit că prin consilierea nutrițională care promovează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați a scăzut hemoglobina A1C în decurs de 6 luni. grupul cu dietă săracă în carbohidrați a pierdut, de asemenea, în greutate substanțială în comparație cu grupul de oameni care au rămas cu dieta obișnuită", a spus dr. Dorans.

La sfârșitul celor 6 luni, dr. Dorans și echipa ei de cercetare au descoperit că nivelurile de A1C s-au redus cu 0,23% mai mult în grupul cu conținut scăzut de carbohidrați decât grupul cu dietă obișnuită.

VEZI ȘI: Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a pierde rapid în greutate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel