Cine nu are nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din localitate. Care este zona metropolitană: "Situația este foarte clară!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: Politia Română
Foto: Politia Română
Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a explicat care este zona metropolitană și cine nu are nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din localitatea de domiciliu.

"Pentru București, situaţia este foarte clară. Tot judeţul Ilfov este considerat zonă metropolitană. Legea prevede că localităţile aflate pe o rază de 30 de km în jurul oraşului principal sunt considerate în zona metropolitană. Sunt diferite situaţii particulare, în anumite oraşe din România pentru că acolo nu a fost definită clar zona metropolitană şi, într-adevăr, sunt discuţii. Sunt câteva cazuri particulare.

Eu cred că a avea acea declaraţie asupra ta şi a te deplasa 10 km pentru bunuri de primă folosinţă sau pentru a merge la medic... cred că va fi înţeleasă această situaţie de forţele de ordine care verifică deplasările şi nu vor fi probleme", a explicat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel