Data publicării:
Trei tipuri de pâine pe care le poți include în dietă fără să te îngrași
Pentru a menține o dietă echilibrată, este esențial să folosim ingredientele potrivite. Aceste trei tipuri de pâine te vor ajuta să ai o alimentație sănătoasă și adecvată.
Fie că este folosită pentru a însoți salatele sau ca bază pentru tartine delicioase la micul dejun, pâinea este un aliment de bază care nu a lipsit niciodată din casele românilor.
Totuși, pentru cei care doresc să mențină o dietă echilibrată și sănătoasă, nu toate tipurile de pâine sunt potrivite. În prezent, există mai multe tipuri de pâine, iar trei dintre ele sunt perfecte pentru o alimentație sănătoasă. Iată care sunt acestea!
Pâine cu maia
În lumea gastronomiei, pâinea cu maia a stârnit o adevărată nebunie printre adepții săi. De fapt, știința o consideră una dintre cele mai bune pentru a fi consumată zilnic. Spre deosebire de pâinea albă, aceasta are un indice glicemic scăzut și este mai bogată în nutrienți și probiotice.
Aluatul se fermentează cu făină și apă și poate avea un proces de preparare care durează câteva zile.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Pâine integrală
Este, poate, una dintre cele mai recomandate pentru persoanele care doresc să înceapă sau sunt deja la dietă. Pâinea integrală se deosebește de cea albă prin faptul că a doua este făcută din cereale rafinate.
Conținutul său ridicat de fibre ajută la o digestie mai bună și la menținerea unui sistem intestinal sănătos. În plus, pentru diabetici este o alegere bună, deoarece conține magneziu, un mineral care ajută la controlul nivelurilor de insulină și glucoză.
Pâine cu semințe germinate
Pentru a prepara pâinea, se pun la înmuiat boabe pentru a permite germinarea. Apoi, acestea se macină pentru a face aluatul de pâine. Compania Leon The Baker explică pe site-ul său că „germinarea crește aminoacizii din boabe. Acest lucru face ca pâinea să aibă mai multe proteine decât pâinea integrală”.
Compania evidențiază ca beneficii ale pâinii cu semințe germinate conținutul său ridicat de nutrienți esențiali, ușurința în digestie și nivelurile mari de antioxidanți. De asemenea, aceasta conține mai puțin gluten, deși nu înseamnă că nu conține deloc. Pentru persoanele intolerante, cel mai bine este să întrebe pentru a se asigura că pâinea pe care intenționează să o cumpere nu conține urme de gluten, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News