Decizii ciudate la Campionatul Mondial de Nataţie. Robert Glinţă, de pe locul 5 pe locul 4, şi acum înapoi pe locul 5
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Camelia Potec
Facebook Camelia Potec
Robert Glinţă a terminat proba de 50m spate pe locul 5, dar a urcat pe locul 4 după ce câştigătorul a fost descalificat. Organizatorii au revenit asupra deciziei însă. 

Înotătorul american Justin Ress, descalificat iniţial în finala probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, a fost desemnat câştigător al medaliei de aur, după ce sancţiunea dictată împotriva sa a fost anulată, informează AFP.

Compatriotul său Hunter Armstrong, clasat pe locul al doilea, la două sutimi de secundă de Ress, dar care a beneficiat de această descalificare şi a primit medalia de aur pe podium, a intrat în final în posesia argintului, în timp ce polonezul Kswarey Masiuk a primit medalia de bronz, atribuită iniţial italianului Thomas Cecconi, retrogradat pe locul al patrulea.

Românul Robert Glinţă s-a clasat pe poziţia a cincea în finala de sâmbătă, la egalitate cu grecul Apostolos Christou, ambii fiind înregistraţi cu acelaşi timp (24 sec 57/100), scrie Agerpres.

La sfârşitul sesiunii de sâmbătă, o nouă ceremonie de premiere a fost organizată, cu Justin Ress pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Clasamentul final al probei de 50 m spate:
1. Justin Ress (SUA) 24.12
2. Hunter Armstrong (SUA) 24.14
3. Ksawery Masiuk (Polonia) 24.49
4. Thomas Ceccon (Italia) 24.51
5. Robert Glinta (România) 24.57
5. Apostolos Christou (Grecia) 24.57
7. Ole Braunschweig (Germania) 24.66
8. Isaac Cooper (Australia) 24.76

David Popovici, sfat pentru părinți: Nu puneți presiune pe copilul vostru. Lăsați-l să-și urmeze pasiunea, oricare ar fi aceea

David Popovici a cucerit întreaga lume după cele două victorii de la Campionatul Mondial de Nataţie din Budapesta. El a povestit într-un interviu acordat Amaliei Enache de la Pro Tv, anul trecut, cum a ajuns să facă performanță, cine la ajutat în acest drum dificil și cât de important a fost rolul părinților săi în această poveste de succes. Popovici a mărturisit atunci că a fost alegerea lui să facă înot de performanță.

"Ai mei mi-au prezentat cam de ce e nevoie. Mi-au explicat cât să înțeleg și am ales să o fac mai serios. Și m-am ținut doar pentru că mi-a plăcut. Dacă într-un moment aș fi spus că nu îmi mai place, ai mei nu aveau nicio treabă, mă scoteau imediat. Și asta m-a ajutat foarte mult, faptul că nu m-au presat niciodată. Pentru că mi-a plăcut, m-au susținut foarte mult. La concursuri îmi făceau și bannere cu „David the dolphin boy” sau niște chestii destul de penibile. Mie îmi plăceau, acum mi se par penibile, dar mă făceau să mă simt foarte special. Eram locul 30-40 când am început eu la concursuri pe bune." a spus David Popovici.

"Toată lumea vorbește despre această maturitate a ta. De unde simți că vine?", l-a întrebat atunci Amalia Enache.

"De la ai mei. Este simplu din punctul meu de vedere. Sunt niște oameni simpli, cu bun simt și educați. Și dacă niște oameni că ei au copii nu pot să-i educe decât extrem de bine. (...) De mine s-a lipit înotul. Nu cred că m-am născut cu talentul acesta. A fost ceva ce am realizat când am intrat în apă.", a răspuns David Popovici.

Întrebat unde a văzut această disciplină de care dă el dovadă acum, Popovici a spus: "La antrenor. Eu am o relație specială cu antrenorul. Nu suntem numai sportiv - antrenor, suntem om - om, prieten - prieten, mai ieșim la suc, mai vorbim despre viață, filosofie, religie, muzică, tot. De la el am învățat ce înseamnă disciplina în sport pentru că știe foarte bine cu ce se mănâncă. Se pricepe foarte bine la asta, a citit, a studiat și eu știu să înot. Eu sunt mașina, iar el e GPS-ul. Eu nu pot să ajung undeva fără el, iar el nu ar avea mașină. Iar de la ai mei am învățat să mă bucur întotdeauna de ceea ce fac."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel