De ce un pacient român primește diagnostice sau tratamente diferite. Lala de la OK Medical: Asta ar trebui să-și tatueze medicii!
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Mihail Lala, managerul OK Medical, a dezvăluit la interviurile DC Medical și DC News de ce un pacient consultat de mai mulți medici primește diagnostice sau tratamente diferite.

Invitat la interviurile DC Medical și DC News, Mihail Lala, managerul OK Medical, a întrebat „pe parcusul vieții, de câte ori ați fost la mai mulți medici pe o anumită speță și ați avut opinii diferite?”.

„Opinii diferite în sensul de diagnostic și în sensul de tratament”, a completat Mihail Lala.

În continuare, managerul OK Medical a explicat că, „lucrul acesta este frecvent în România. Pe o anumită speță, pe o anumită patologie, să consulți șapte medici, să ai mai multe opinii în ceea ce privește diagnosticul și mai multe opinii în ceea ce privește tratamentul. Lucru care, vă asigur, în străinătate, în țările civilizate nu se întâmplă.”

Mihail Lala: Să-și tatueze acest cuvânt!

Mihail Lala a precizat că în străinătate există un protocol, motiv pentru care nu există problema menționată anterior. 

„Ar trebui să se tatueze mulți din sistemul medical din România cu acest cuvânt: protocol. Dacă ai un protocol, lucrurile nu pot să varieze și pacientul beneficiază de cea mai înaltă calitate a serviciilor medical. Sunt extrem de puține zone (n.red. în România) în care există protocoale. 

Haideți să scoatem din această situație nefericită și un beneficiu. Avem un moment în care putem să redesenăm tabla, să schimbăm abordarea. Haideți să începem cu această boală și să facem niște protocoale, mai ales că avem și scuza că toată planeta e la început, că nu știm...”, a mai spus Mihail Lala, managerul OK Medical, la interviurile DC Medical și DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel