De ce scade numărul deceselor în accidente rutiere. Titi Aur sesizează un paradox: Din păcate, această situație dă senzația că suntem pe drumul bun / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @phanuwatnandee
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @phanuwatnandee
Titi Aur, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, a  fost invitat la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV, unde a vorbit despre scăderea numărului de decese în accidentele rutiere. 

Titi Aur a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, care sunt motivele care stau la baza scăderii numărului de decese în accidentele rutiere. 

„S-au produs, anul trecut, circa 4500 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 1545 de persoane și rănirea gravă a altor 3535. În același timp, Coaliția pentru Siguranță Rutieră atrage atenția că la aceste accidente se adaugă și cele la care s-a încheiat constatarea amiabilă și se ajunge la un total de 400.000 de accidente rutiere anul trecut, ceea ce transformă România în țara accidentului la minut.”, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„În primul rând, numărul de morți este într-o scădere continuă nu atât cât ne-am dori, nu atât cât ar trebui, dar scade numărul de decese în accidente sau ca urmare a accidentelor de circulație, spun eu, din două principale motive.

Pe de o parte, pentru că crescut calitatea mașinii, airbaguri, centuri de siguranță, etc. Mașina mai sigură, la același grad de impact, la același fel de accident, se moare mai puțin.

Pe de altă parte, pentru că a crescut foarte mult calitatea și rapiditatea intervenției. Acum vine un spital mobil lângă accidentat. Pe timpuri te luau pe targă, te duceau, ajungeai sau nu ajungeai.

Din păcate, această situație dă senzația că suntem pe drumul bun. Nu suntem pe drumul bun pentru că numărul total de accidente crește, rămâne constant sau, în orice caz, nu scade, pentru că numărul de accidente grave a scăzut doar din pix, în sensul că este un alt criteriu, cel european, și e în regulă că se merge așa, dar asta nu înseamnă că a scăzut efectiv, ci pur și simplu că e un alt criteriu prin care declară accidentatul grav, ceea ce îți dă și numărul de accidente grave.", a spus Titi Aur la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV.

 

VEZI ȘI:  De ce femeile fac de 6 ori mai puține accidente decât bărbații în România / video 

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, a explicat de ce numărul femeilor care fac accidente este mult mai mic decât numărul bărbaților.

„Ultimul raport al Poliției privind accidentele pe anul trecut arată că 500 dintre accidentele produse pe șosele au fost din cauza femeilor, iar peste 2800 de bărbați. Cine conduce mai bine, în condițiile în care numărul bărbaților care au permis e dublu decât cel al femeilor?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Numărul permiselor este dublu, iar numărul de kilometri parcurși și situațiile în care conduce bărbatul vs. când conduce femeia e net în favoarea bărbaților. Femeile care conduc zi de zi, constant, sunt relativ puține. Mai sunt unele femei care conduc doar atunci când soțul are o problemă, fie nu are chef, fie e băut sau foarte obosit."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel