De ce s-a prăbușit PNL? Petrache, explicația procentului devastator: Iohannis și-o ia din cauza partidului!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook PNL
Facebook PNL
Marian Petrache, vicepreşedintele PNL, a explicat de ce partidul s-a prăbuşit în intenție de vot, dar şi efectul pe care prăbuşirea partidului îl are asupra preşedintelui Klaus Iohannis. 

Iată ce a spus Marian Petrache când a fost întrebat de ce PNL a luat un scor atât de mic la alegerile parlamentare, sub PSD. 

"Pentru că am vorbit de migranţii politici, de cei care trec de la un partid la altul, am jurat că nu primim traseişti şi i-am primit pe toţi. Pentru că am vorbit de lucruri pe care le vom face şi am apucat să fim la guvernare şi nu le-am făcut. Altfel nu văd de ce nu ne-ar fi votat. Cum adică preşedintele ia 66%, şi partidul nu? Stau şi mă întreb, dacă nu aveam un candidat bun, cât lua partidul?

Niciodată nu a avut partidul un culoar aşa de bun ca acum", a spus Marian Petrache. 

VEZI Sondaj CURS: PSD – PNL – USR – AUR, cifrele momentului. Cât ar lua dacă azi ar fi alegeri

Iohannis, afectat de prăbuşirea PNL 

Marian Petrache a explicat şi de ce imaginea lui Klaus Iohannis a început să fie afectată, odată cu scăderea PNL în sondaje. 

"Pentru că preşedintele, de multe ori şi-o ia, între ghilimele, din cauza PNL. PNL nu face ce ar trebui să facă, şi pentru că toate lumea ştie că PNL înseamnă şi Klaus Iohannis, se duc cu nemulţumirea la şef, la ăla mare. Nu spun că e o guvernare proastă, dar dacă PNL ar fi avut o guvernare foarte, foarte bună, preşedintele era şi mai sus în sondaje", a mai spus vicepreşedintele PNL. 

Ce se întâmplă cu USR-PLUS şi AUR

Bogdan Chirieac a punctat că-n acest context în care PNL scade, USR-PLUS rămâne constantă în sondaje, la 10-15%, în timp ce AUR se situează şi el la 10%. 

"Haideţi să vă spun ceva. Copilul meu a venit la mine şi mi-a spus că a luat 7 la teză, cea mai mare notă. I-am zis 'băi, tată, hai să lămurim ceva. Ai luat 7!”. Pe mine nu mă afectează ce face PSD-ul, ce face USR-PLUS. Pe mine mă doare partidul meu, de aia mă manifest cu riscul de a-mi atrage antipatii", a completat Marian Petrache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel