De ce relația cu tatăl influențează relația cu banii / video
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Anca Maftei. Sursă foto: YouTube Damian Drăghici
Anca Maftei. Sursă foto: YouTube Damian Drăghici
Anca Maftei, psihoterapeut, a fost invitata lui Damian Drăghici în cadrul podcastului „Pastila Pentru Suflet”, unde a explicat cum relația cu tata influențează relația cu banii.

Psihoterapeutul Anca Maftei a spus de ce nu primim ceea ce ne dorim, ci primim ceea ce suntem.

„Din păcate, atât de multă lume știe rațional, dar când e vorba de a manifesta real, mai puțini reușesc. Trebuie să aducem în roade. Este vorba despre ceea ce suntem, mai puțin ceea ce gândim. Sigur, și gândul este o forță și asta este demonstrat științific. Nu cred că mai există dubii în această direcție.

Felul în care gândești îți va crea destinul. Gândul de zi cu zi te duce în anumite comportamente, ulterior acelea devin destinul tău, viața ta cu totul. Dar este mai mult decât atât. 

Tu trăiești lucrurile pe care le ai în ființa ta. Atunci, acolo în ființa ta există lipsă, părți din tine care au suferit, părți din tine care nu au fost aduse în dragoste, ci au rămas acolo în dedesubturile inconștientului pe acelea le trăiești și le consideri ca fiind destinul tău”, a explicat psihoterapeutul Anca Maftei.

Ce avem de făcut

„Trebuie să ne uităm în inconștientul nostru și, foarte important, trebuie să ne uităm în inconștientul nostru familial și în inconștientul nostru longitudinal.

Cei care ne-au dat viață ne ghidează traiectoria existenței noastre și din punct de vedere al abundenței. 

Dacă există judecată față de părinți se taie craca, la propriu. Suntem ca un copac, dacă tai tulpina, tai toate roadele”, a precizat psihoterapeutul.

Anca Maftei a explicat de ce relația cu părinții ne influențează pe toate planurile. 

„Părinții sunt tulpina vieții noastre, iar felul în care ne raportăm la ei, automat ne va aduce bogăție sau lipsă. De la tata e totul, dacă vrei să ai bani, relația cu tata este totul. Și nu neapărat relația bună. Cât de mult îl onorezi și îl respecți, asta îți va aduce propriu-zis îmbunătățiri în relația cu banii”, a adăugat psihoterapeutul Anca Maftei, în cadrul podcastului „Pastila Pentru Suflet”.

VEZI ȘI: Relația părinte-copil. Psiholog Dr. Raluca Anton: Cei mici văd mai mult decât ne putem imagina. Degeaba încercăm să ne vindecăm prin ei dacă nu înțelegem ce avem de vindecat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel