De ce n-au tinerii bani: marile greșeli financiare pe care le fac. Sfatul economistului Mitroi: Metoda eficientă de a economisi bani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Tinerii care n-au bani fac, de obicei, anumite greșeli ce-i duc în această situație. 

Economistul Adrian Mitroi, profesor la Academia de Științe Economice (ASE), a vorbit despre cele mai comune greșeli financiare ale tinerilor. ”Prima greșeală pe care o fac este că investesc în ”a avea” telefonul acela mobil, în a merge cu taxiul decât cu mijlocul de transport în comun, în a avea ultimul răcnet de hăinuțe scumpe, de a fi în rând cu generația” a spus profesorul, în emisiunea ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu la DCNews și DCBusiness. 

”Nu trebuie nici să fii în urmă, să te simți în afară... Fiecare din noi vrem să fim undeva în trend, să avem senzația de modernitate și conformare cu modernitatea” a spus Adrian Mitroi. 

Sfaturile economistului sunt: ”Să se gândească de două ori, să aplice regula celor trei zile, mai ales la o achiziție scumpă”. Acesta a punctat că de Black Friday lucrurile nu sunt neapărat mai ieftine, ci ”mai colorate și mai abundente”: ”Pune la favorite, nu cumpăra neapărat, stai să vezi și alte oferte, socotește și costurile care sunt, pe lângă cele de transport”. 

”Trebuie să ai un pic de idee, să fii informat” a mai spus Adrian Mitroi. 

Ce este regula celor trei zile: pentru orice dorești să achiziționezi astăzi, așteaptă trei zile și dacă dorința persistă, poți cumpăra produsul respectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel