Atenționare pentru toți românii cu credite. ”Am primit un scandențar șocant”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto freepik.com
foto freepik.com
Dacă ai credit la bancă, poate te-ar interesa acest aspect extrem de important.

”Vă recomand tuturor să obțineți un scadențar recent al creditului ipotecar. Ieri am primit de la un cursant un scadențar ȘOCANT!!! Sunt luni în care dobânda este de 35X principalul și chiar luni în care dobânda este 3-400X principalul. Ex. principal 55 RON/ dobânda 1900 RON sau principal 3,4 RON / dobânda 1958 RON!!!!! La voi cum e? Oscilează la fel de mult!??!” a ridicat problema pe un grup de profil trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie. 

Ce e de făcut în această situație? 

Plata anticipată a ratelor. 

Citește cum se face în mod corect pentru a scădea cât mai mult din împrumut: De ce să-ți plătești ratele la bancă anticipat în a doua zi după scadență și nu în orice altă zi

”Cu 1350 lei am salvat peste 18.000 de dobândă” scrie un internaut în răspuns la postarea de mai sus, din grupul ”Viața și banii”. În baza rambursărilor anticipate, altul spune că a redus rata de la 28 de ani la 8 ani. 

Într-o intervenție trecută, notată de DCNews, Adrian Asoltanie a spus că mulți români nu fac plăți anticipate la gândul că au nevoie de mulți bani pentru rambursare. Nimic mai fals însă: ”Câteva capcane în care pică lumea: consideră că trebuie să te duci cu trei rate, trebuie să te duci cu bani mulţi. Nu e adevărat. Ideal este să faci plata anticipată a doua zi după scadenţă. Explicaţia e foarte simplă. Din toate plăţile anticipate, banca întâi îşi va trage dobânda de la ziua scadenţei până la ziua în care ai făcut plata” a explicat Adrian Asoltanie. 

Cum se face plata anticipată: dacă ai un credit de 250.000 de lei pe 30 de ani, rata este undeva la 1.500 de lei, din care 250 este principalul, restul fiind dobânda. Cei care vor să plătească anticipat nu plătesc 3 rate, ci cei 250 de lei, scăpând mai repede de datorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel