De ce Marea Neagră este periculoasă pentru turiști. Totul se poate schimba în 2-3 ore. ”Trebuie să recunoaștem. Ne amintim cu tristețe de 2019”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pexels
Pexels
Atenționare de la ANM cu privire la călătoriile pe Marea Neagră. 

Mare atenție când plecați pe Marea Neagră cu barca. Totul se poate schimba în doar câteva ore și marea poate deveni periculoasă pentru turiști. Acest lucru l-a subliniat și Dumitru Marius Coțofan, din cadrul ANM, în interviul acordat DCNews. El a amintit evenimentul tragic din 2019 când marea a devenit brusc agitată și a scufundat o barcă. 

”Trebuie să recunoaștem, Marea Neagră este o mare închisă care se montează foarte repede și care, mai ales în perioadele de instabilitate atmosferică, pot să creeze probleme și ne amintim cu tristețe de 2019, martie, când am avut două decese la Mangalia. În 2-3 ore s-a montat marea și s-au scufundat cu o barcă de pescuit. Aceste perioade trebuie evitate, când știm că avem în avertizări posibilitatea de instabilitate atmosferică” a atenționat directorul C.M.R. Dobrogea din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, Dumitru Marius Coțofan, pentru DCNews. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel