Data publicării:

De ce avem nevoie de încălzire înainte de mişcare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
E de la sine înţeles că înainte de a face mişcare e bine să pregătim corpul cu câteva exerciţii de încălzire. Iată câteva recomandări!

Nu începe niciodată să faci sport fără să încălzeşti muşchii înainte - este recomandarea tuturor antrenorilor. Încălzirea este mai mult decât necesară, mai ales atunci când avem în plan să facem exerciţii complicate, solicitante sau de forţă. Potrivit Timesofindia, experta în fitness Munmun Ganeriwal ne avertizează: „Este o parte esențială, deoarece permite corpului să treacă treptat de la starea de repaus la cerințele mai mari pe care le presupune sportul. Astfel, ritmul cardiac, ritmul respirator și temperatura corpului cresc treptat, nu brusc”. Descoperă în cele ce urmează mai multe avantaje ale încălzirii înainte de a face exerciţii fizice!

Iată ce mult bine îţi face încălzirea înainte de exerciţiile propriu-zise:

Protejează articulaţiile

15 minute de exerciţii de încălzire sunt de ajuns să-ţi pregătească articulațiile pentru o activitate intensă. Trebuie să ştii că expunerea bruscă a corpului la un antrenament intens poate crește riscul de leziuni la nivelul oaselor sau a articulațiilor.

Previne rănirea

Fără o sesiune de încălzire în prealabil, există riscul de rănire, deoarece corpul este solicitat brusc. Încălzirea preia treptat puterea corpului și apoi îl transpune în activități grele, ceea ce reduce riscul de afectare a zonelor sensibile precum articulațiile.

Creşte performanţa

Încălzirea îţi va aduce şi mai multă energie de care vei avea nevoie pentru exerciţii intense. Drept urmare, câteva minute de încălzire îţi vor îmbunătăți flexibilitatea mușchilor și capacitatea de a face exerciții de mare impact.

Îmbunătăţeşte elasticitatea musculară

Exerciţiile de încălzire cresc temperatura corpului treptat și, în momentul în care ai terminat, mușchii au o elasticitate îmbunătățită, fiind gata de antrenament. Temperatura ridicată a corpului crește oxigenarea musculaturii și, prin urmare, crește şi capacitatea corpului de a face exerciții cu impact puternic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel