Daniel Cristea-Enache, cont pe TikTok. Ce urmărește?
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Criticul literar Daniel Cristea-Enache și-a propus ca prin intermediul rețelei de socializare TikTok să stârnească tinerilor dragostea pentru lectură.

Daniel Cristea-Enache și-a propus să citească zilnic, pe TikTok, câte ceva din literatura română. De pildă, săptămâna aceasta este dedicată criticului Alex Ștefănescu. Universitarul a citit în ziua 2 un fragment din cartea „Eminescu, poem cu poem. Luceafărul”, publicată în anul 2015 la editura Allfa. 

„M-aș bucura ca elevii de azi de pe TikTok să fie cititorii de mâine”

„TikTok a atras foarte mulți utilizatori tineri și foarte tineri, elevi de liceu și chiar de școală generală. Cred că a fost o idee bună să-mi fac cont pe TikTok și să citesc acolo din cărți ale unor scriitori importanți, contemporani și clasici, români și străini. M-aș bucura ca elevii de azi de pe TikTok să fie cititorii de mâine. Asta încerc să le demonstrez: că merită să citească” a declarat Daniel Cristea-Enache exclusiv pentru DC News.

Despre TikTok

Potrivit informațiilor din mediul virtual, TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținută de ByteDance. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. Pentru țările din afara Chinei a fost lansată în anul 2017.

https://www.facebook.com/mdaniel.cristeaenache/videos/337819447711165

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel