Ce aduce UE tinerilor din România? Concluzia conferinței organizate de tinerii liberali la Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Uniunea Europeană (pexels)
Uniunea Europeană (pexels)
Președinta TNL, Mara Mareș, a vorbit în cadrul conferinței regionale „Europa în fiecare localitate”, organizată de TNL la Iași, despre beneficiile pe care apartenența României la UE le-a adus tinerilor din România.

„Am citit o știre care mi-a rămas în minte zilele trecute, și care e un alt succes al PNL, de fapt, pentru că noi, liberalii, ne-am luptat pentru acest lucru. Zilele trecute a fost publicată în Monitorul Oficial programa școlară a materiei numite Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România. Astfel, elevii de clasa a 12- a vor studia Revoluția din 1989, un lucru esențial pentru că, cred eu, pentru a înțelege prezentul, trebuie să cunoaștem trecutul. Partidul Național Liberal este singurul partid veritabil de dreapta din România și nu puteam fi aici fără jertfa eroilor din decembrie 1989. Parcursul euro-atlantic al României, susținut cu fapte de PNL, nu ar fi fost posibil fără Revoluția din 1989. Poate pentru mulți dintre dvs., sau pentru cei care ne ascultă aceste lucruri par banale, ușor de înțeles, dar nu sunt conștientizate la fel de mult și de generațiile aflate în formare, născute în deplină libertate și democrație”, a spus Mara Mareș.

Printre programele finanțate din fonduri UE, au fost enumerate Eramus, facilitățile pentru transportul public în Europa sau banii europeni acordați pentru dezvoltarea afacerilor.

„Obținerea calității de membru UE a reprezentat un salt imens pentru România. Fiind stat al UE, România a fost mult mai protejată de crizele economice și sociale, are acces la fonduri europene, la PNRR, adică bani cu care să construim sisteme moderne de infrastructură pe care această țară să-și dezvolte economia, bani cu care să-i ocrotim pe cei mai nevoiași, bani cu care să modernizăm economia, industria, transportul, societatea. Mergem în statele membre UE cu avionul fără a mai prezenta documentele de călătorie, tot datorită eforturilor PNL, putem să ne facem studiile în Florența, Rotterdam, Paris datorită programului Erasmus, avem facilități pentru transportul public în Europa datorită calității de membru UE, n - avem acces la multe programe de fonduri pentru dezvoltarea afacerilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel