Dan Motreanu, întâlnire cu reprezentanții unor administrații locale, la Parlamentul European. Ce s-a discutat
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dan Motreanu a vorbit despre întâlnirea cu reprezentanții unor administrații locale, la Parlamentul European.

"I-am avut ca invitați, la sediul Parlamentului European, pe reprezentanții administrației locale din județul Călărași. De asemenea, împreună cu colegul meu, Cristian Bușoi, am primit vizita unor reprezentanți ai administrației locale din județul Neamț. 

Am discutat despre fondurile UE pe care România le poate accesa. Am pus accent pe folosirea fondurilor europene pentru ca România să reducă decalajele față de țările mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

Am analizat și situația fermierilor afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina. Uniunea Europeană oferă despăgubiri fermierilor aflați în această situație. Pentru accesarea despăgubirilor, fermierii trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) documentele prin care să probeze că sunt eligibili pentru acest ajutor. Fermierii români vor avea acces la 20,1 milioane de euro, din care jumătate provin din fonduri europene, jumătate din fonduri naționale. Comisia Europeană pregătește un nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii europeni în valoare de 100 milioane euro.

Am discutat despre necesitatea de a moderniza agricultura, inclusiv prin implementarea celor mai noi tehnologii în ceea ce privește irigațiile.  Desalinizarea apei, reutilizarea apelor uzate reciclate în agricultură, o gestiune mai eficientă a resurselor sunt câteva dintre soluțiile avute în vedere", a scris Dan Motreanu pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel