"Dacă avem resursele noastre, de ce să le luăm mai scumpe?"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
oct_daniel_savu
oct_daniel_savu

Daniel Savu subliniază că oportunitatea ca România să devină independentă energetic va aduce și multe beneficii pentru populație. Senatorul PSD a subliniat că procesele industriale de explorare și extracție a gazelor de șist au capacitatea de a crea și locuri de muncă. 

"Trebuie să înțelegem ce înseamnă independența energetică pentru România: să nu mai depindem de alte țări – de Rusia, spre exemplu – pentru a ne furniza energia și gazele. Dacă noi avem în țară resurse de gaz, de ce să nu le extragem și să le folosim? De ce să continuăm să fim dependenți de alții, să ne ofere energie la un preț mult mai ridicat, când putem folosi resursele noastre, cu un cost mult mai mic pentru populație? Avem o șansă pe care nu trebuie s-o ratăm!", a declarat Daniel Savu.

El a adăugat că "în urma procesului de obținere a independenței energetice, s-ar crea foarte multe locuri de muncă. Iar în ceea ce privește garanțiile de mediu, bineînțeles că partea română se va asigura de respectarea totală a acestora și că nu va accepta niciun fel de proiecte care prezintă riscuri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel