Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară planta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară plantele. Sursa - pixabay.com
Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară plantele. Sursa - pixabay.com
Într-o florărie, plantele de Cyclamen atrag prin strălucirea și splendoarea lor.

Prin urmare, aceste plante sunt, adesea, cumpărate primele. Însă acasă, planta moare repede. Acest lucru se întâmplă din cauza greșelilor frecvente de îngrijire, spun grădinarii.

Floarea cyclamen are nevoie de condiții diferite de creștere, în comparație cu majoritatea celorlalte flori pe care le avem în casă. Trebuie să ții cont de sfaturile grădinarilor dacă vrei să te bucuri o vreme cât mai îndelungată de splendoarea  florilor cyclamen.

Cactusul ofilit aduce probleme. Aceste persoane nu ar trebui să aducă, niciodată, planta în casă

Floarea cyclamen este foarte populară în timpul primăverii, însa a devenit din ce în ce mai populară și toamna. Din păcate, foarte multe persoane nu știu că cyclamen este o floare peren, care rezistă și înflorește de la an la an.

Majoritatea persoanelor cred că planta a murit dacă frunzele s-au uscat. Este total greșit, deoarece floarea nu a murit, ci a intrat în perioada de repaus. Deci, pentru a te bucura permanent de floarea cyclamen, te invităm să citește regulile de îngrijire de care trebuie să ții cont.

 

Regulile de care trebuie să ții cont când îngrijești o plantă Cyclamen

 

Merită să-ți amintești odată pentru totdeauna că acestei plante nu îi plac temperaturile ridicate, dar adoră lumina. Este important să găsești un loc răcoros în apartament, dar cu acces bun la soare în timpul zilei.

Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte? Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva

Cel mai bine este să așezi ghiveciul cu cyclamen pe pervazul unei ferestre orientate spre nord și fără calorifer. Pentru ca cyclamenul să te încânte cu înflorirea sa până la șase luni, trebuie să urmezi o regulă simplă: temperatura din cameră trebuie să fie între +6 și +12 grade.  

Udarea se face din abundență, însă rar. Pământul nu trebuie să păstreze umiditate excesivă. Însă ține cont că cyclamen este o floare ce iubește apa. Ideal ar fi să uz plantele prin scufundarea ghiveciului într-un lighean cu apă, unde se ține până la umezirea completă a solului.

Evită să uzi frunzele. Dacă totuși o faci, este bine să folosești o pompă de pulverizare extrem de fina.

Floarea cyclamen este de două tipuri. Cyclamen cu înflorire iarna - primăvară și cyclamen cu înflorire toamna. Cyclamen Persicum este cea mai vândută specie de cyclamen din România, având înflorirea din iarna până la începutul primăverii, cam până îm martie-aprilie. Culorile sunt într-o mulțime de nuanțe și mărimi, iar frunzele au diferite forme și modele.

Ficusul a rămas fără frunze? Iată cum poate fi salvat


Cyclamen Hederifolium este a doua cea mai vândută specie de cyclamen din România, cum de altfel și din lume. Diferă de Cyclamen Persicum după perioada de înflorire. Astfel această specie înflorește toamna, din septembrie până la sfârșitul lui octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel