Cutremurele, următoarea ameninţare pentru omenire
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp

Un nou studiu realizat de geologi susţine că, în acest secol, creşterea populaţiei va atrage după sine sporirea numărului de decese provocate de cutremure, scrie În condiţiile în care populaţia planetei continuă să crească şi să se dezvolte în aceste regiuni predispuse la cutremure, un nou studiu estimează că în perioada 2001-2100, seismele vor fi responsabile pentru 3,5 milioane de morţi.

„Cu cât vor exista mai mulţi oameni pe planetă, cu atât creşte probabilitatea apariţiei cutremurelor catastrofale”, a declarat autorul studiului, Tom Holzer.

Din 2001 şi până acum, au existat deja patru cutremure catastrofale care au ucis mai bine de 50.000 de oameni. Până în 1900, în fiecare secol a existat doar câte un cutremur de proporţii, însă din 1900 până în 2000 s-au înregistrat 7 astfel de catastrofe.

Oamenii de ştiinţă au analizat date istorice referitoare la decesele provocate de cutremure din anul 856 e.n. până în prezent şi au comparat aceste evenimente cu estimările populaţiei mondiale. În funcţie de documentele supuse analizei s-a constatat că în secolul actual seismele vor produce între 2,3 milioane şi 5 milioane de victime. Analizarea celor mai credibile documente estimează că până în 2100 se vor înregistra 3,5 milioane de morţi provocate de 21 de cutremure catastrofale.

Studiul lui Holzer subliniază că această creştere a cutremurelor letale nu este datorată numărului mare de astfel de evenimente ci faptului că oamenii locuiesc în clădiri vulnerabile situate în zone seismice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel