VIDEO Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Taiwan. Hotel dărâmat
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în estul Taiwanului, provocând prăbuşirea unui hotel şi impunând închiderea unei autostrăzi din apropiere.

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în estul Taiwanului, provocând prăbuşirea unui hotel şi impunând închiderea unei autostrăzi din apropiere, informează Reuters şi AFP. Seismul s-a produs la ora locală 23.50 (15.50 GMT) la 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS).

Potrivit media locale, mai multe clădiri s-au prăbuşit şi circa 30 de persoane ar fi fost blocate în hotelul afectat de cutremur. Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime. USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

VIDEO

[citeste si]

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă. Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere. 'Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat 'mecanismul în caz de dezastru' şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă', a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel