Curăța covorul în doar 20 de minute fără substanțe chimice. Metoda gospodinelor din Turcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăța covorul în doar 20 de minute fără substanțe chimice. Metoda gospodinelor din Turcia. Sursa foto: freepik.com
Curăța covorul în doar 20 de minute fără substanțe chimice. Metoda gospodinelor din Turcia. Sursa foto: freepik.com
Locuitorii din Orient apreciază covoarele și, prin urmare, știu să aibă grijă de ele. 

Iată cum  gospodinele din Turcia curăță covoarele fără substanțe chimice. Pentru curățare vei avea nevoie de: o lingură de detergent de haine, o lingură de amoniac și un litru de apă.

Acesta este cel mai reușit produs, făcut în casă, care va lăsa covoarele moi și nu le va deteriora culoarea.

Trei secrete ale unui miros plăcut în casă: ce să faci pentru a scăpa de aromele urâte

Mai întâi, trebuie să dizolvi detergentul în apă călduță. Apropo, dacă covorul este alb, atunci poți folosi detergent cu efect de înălbitor. Apoi, se adaugă amoniacul.

Rămâne să amesteci bine produsul până când apare spuma. Aplică spuma rezultată pe perie și  curăță covorul cu mișcări circulare. După aceea, așteaptă circa 20 de minute, apoi adună resturile de spumă cu un burete umed și curat.

Scapă rapid de praf, folosind metoda simplă a gospodinelor chineze

Dacă rămân pete, poți repeta procedura. Având în vedere proprietățile amoniacului, trebuie să utilizezi o mască de protecție și mănuși de cauciuc.

Un alt sfat simplu va face curățarea covorului mai ușoară, iar o aromă plăcută va persista mult timp în casă. Uneori, după mai multe utilizări, aspiratorul are un miros neplăcut. Motivele apariției acestui miros urât sunt mai multe: coșul de praf plin, un filtru înfundat, un blocaj în furtun sau o defecțiune a pieselor interne.

Desigur, dacă simți un miros neplăcut, care iese din aspirator, mai întâi, trebuie să determini cauza și să o elimini prompt.

Sunt momente când coșul de praf a fost deja golit, filtrul și furtunul au fost curățate, iar mirosul urât încă nu a dispărut.

Trucul cu bolul: o metodă ieftină pentru a elimina toate mirosurile din mașina de spălat vase

De vină este gunoiul colectat în recipientele din interiorul aspiratorului, care devine un mediu atractiv pentru o varietate de bacterii. Aceste bacterii se înmulțesc în interiorul aspiratorului și pot provoca un miros neplăcut.

Dar nu intra în panică. Dacă ai curățat deja aspiratorul, poți folosi remedii populare pentru a combate mirosurile neplăcute, care au rămas. De exemplu, scorțișoară măcinată.

Dacă, după folosirea unui aspirator, în cameră rămâne un miros neplăcut, scorțișoara obișnuită te va ajuta să depășești această problemă. Pentru a face acest lucru, cu o jumătate de oră înainte de curățare, stropește covorul cu scorțișoară frumos mirositoare.

Cinci lucruri care "poluează" casa. Este timpul să scapi de ele

Când vei aspira covorul, scorțișoara va neutraliza mirosul urât din aspirator și va împiedica răspândirea acestuia în cameră. După curățarea covorului, în casă va rămâne o aromă plăcută a condimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel