Data actualizării:
Data publicării:

Cumpărăturile second-hand, o afacere de peste un miliard de dolari pentru Amazon în Europa (Reuters)

Autor: Andrei Itu | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Cererea consumatorilor pentru articole second-hand în Marea Britanie şi întreaga Europă a dat naştere unor afaceri de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) pentru grupul american Amazon, a declarat directorul diviziei britanice John Boumphrey, într-un interviu acordat Reuters.

Mulţi retaileri şi producători se aşteaptă ca această tendinţă să continue, în contexul în care cumpărătorii, afectaţi de creşterea preţurilor şi costurilor cu împrumuturile, încearcă să facă economii şi să facă achiziţii mai sustenabile.

John Boumphrey, director de ţară la Amazon, le-a spus jurnaliştilor că numai în Marea Britanie gigantul american a vândut anul trecut peste patru milioane de articole second-hand la un preţ redus. În primele nouă luni din acest an, vânzările Amazon de produse second-hand în Marea Britanie au crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a adăugat Boumphrey. În anul 2022, Amazon a avut venituri totale de 24 miliarde de lire sterline în Marea Britanie.

'Clienţii ne-au spus că motivul pentru care cumpără articole second-hand este acela că vor să facă economii în contextul crizei actuale a costului vieţii şi pentru că vor să cumpere mai sustenabil', a afirmat Boumphrey.

Obiectivul Amazon este să ajungă la emisii zero de CO2 în 2040. Boumphrey a precizat că şefii Amazon sunt nemulţumiţi de modificările cadrului de reglementare în Europa, în special în Marea Britanie, şi că îşi pun întrebări dacă au suficientă vizibilitate pentru a investi.

'Sunt foarte multe modificări aduse cadrului de reglementare, nu doar în Marea Britanie, ci şi în Europa, şi una din întrebările pe care ni le adresează este: ne va da asta certitudine pe termen lung?', a precizat Boumphrey.

Aceste declaraţii vin după ce zilele trecute Guvernul de la Londra a salutat investiţiile străine de 29,5 miliarde de lire sterline drept o dovadă că Marea Britanie şi-a recâştigat atractivitatea pentru investitori, după incertitudinea declanşată de ieşirea din Uniunea Europeană şi turbulenţele politice de anul trecut. 

Citește și - Mircea Fechet, ministrul Mediului, a explicat, în cadrul emisiunii ”Interviurile DC News”, care este problema cu importurile de haine second-hand în România.

„Nu vrea nimeni altceva să facem decât ceea ce se întâmplă deja în țările civilizate și anume: plasticul la plastic, aluminiul la aluminiu, metalul la metal, hârtia și cartonul la hârtie și carton. Din 2025 urmează să colectăm deja separat textilele, o fracție importantă în componenta de deșeuri municipale.

Eu personal am fost într-o comună de la mine din județ, la Răcăciuni, și am mers în fața mașinii de gunoi, acum vreo trei săptămâni, și ridicam pur și simplu capacul pubelei de gunoi înainte să vină mașina și să ridice, să mă uit și eu ce aruncă oamenii la gunoi. M-am speriat să văd că nu aruncă doar peturi, doar aluminiu, doar hârtie, ci aruncă cantități însemnate de materiale textile, de haine vechi” a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului, la Interviurile DC News. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel