Cum se folosește salvia pentru a vă purifica organismul și a pierde în greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Pixabay
Fotografie de la Pixabay
Aceste 2 ceaiuri simple pe bază de salvie sunt suficiente pentru a te dezumfla, a pierde în greutate și a purifica eficient organismul. Iată cum să le faci și ce trebuie neapărat să știi.

Dacă ai acumulat câteva kilograme în plus și te simți umflat, este momentul să acționezi și să-ți pui din nou metabolismul în acțiune pentru ca acesta să funcționeze eficient și să îți ajute întregul organism să se simtă mai bine.

Există multe modalități de a reda tonusul corpului nostru: putem face exerciții specifice care tonifică și modelează burtica, slăbesc coapsele și fesele, îmbunătățesc tonusul muscular al picioarelor și brațelor; fără îndoială un rol principal îl are și o alimentație sănătoasă dar există un ingredient atât de fabulos care ne ajută să ne atingem obiectivele: este vorba de salvie!

Cu toții cunoaștem salvia. În bucătărie este folosită din abundență pentru a da aromă la diferite preparate. Originile sale sunt foarte vechi și proprietățile sale benefice sunt, de asemenea, binecunoscute, de fapt atât înainte, cât și acum este folosit pe scară largă ca remediu împotriva unor boli datorită proprietăților sale curative.

Dintre acestea putem enumera capacitatea de a regla funcția digestivă a organismului nostru, favorizând dezumflarea naturală a abdomenului, ajutând la slăbit, obținând astfel un abdomen mai plat și un corp purificat, potrivit Salutecobio.

Ceai de plante cu salvie pentru a te pune în formă

Înainte de a începe să explicăm cum să folosiți Salvia pentru a purifica și a pierde în greutate, este necesar să menționăm cele trei caracteristici principale ale Salviei:

Proprietăți carminative: deoarece favorizează eliminarea gazelor din intestin și ajută la dezinfectarea abdomenului.

Proprietăți diuretice : deoarece favorizează eliminarea excesului de lichide și contracarează retenția de apă.

Proprietăți digestive : salvie ajută și la îmbunătățirea tranzitului intestinal prin contracararea eficientă a problemelor legate de constipație.

Ceai de plante cu salvie - Rețeta N. 1


Salvia pentru capacitatea ei de detoxifiere și slăbire este folosită în principal sub formă de ceai de plante. Realizarea acestuia este foarte simplă și rapidă, iar rezultatele sale vor fi garantate în timp.


Pentru prepararea ceaiului veți avea nevoie de:

  • 650 ml apă 
  • 3 foi de dafin medii (sau 15 grame de planta uscata pentru fiecare litru de apa);
  • O jumătate de crenguță de scorțișoară;
  • 5 frunze de salvie;
  • Sucul de la o jumătate de lămâie;
  • Îndulcitor sau miere pentru îndulcire.

Pentru a pregăti acest  ceai de salvie va trebui să fierbeți apa în care ați pus scorțișoara, frunza de dafin și frunzele de salvie. Lăsați 15 minute pe foc să fiarbă. După ce a fiert lăsați la răcorit, procedați prin filtrarea lichidului pentru a-l separa de părțile solide. 

Ceaiul de plante poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore iar dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de ceai trebuie să schimbați cantitatea de plante.


Sfatul nostru este să pregătiți o cantitate bună de ceai de plante pentru a-l putea purta cu dvs. pe tot parcursul zilei (atât la serviciu, cât și în sala de sport etc.). Bea din când în când și în curând vei începe să-i observi puterea de slăbire și capacitatea de dezumflare a burticii.

Rețeta - Ceai de salvie N. 2

Ingrediente:

  • 700 ml apă;
  • 1 mână de salvie proaspătă (sau 10 grame de plantă uscată);
  • sucul a două lămâi nu prea mari;
  • 1 lingură rasă de mușețel pudră (un pliculeț este de asemenea bine);
  • Îndulcitor sau miere pentru îndulcire.

Se pun toate ingredientele în apă și se fierb pentru 7 minute apoi oprim focul și lăsăm să se odihnească 5 minute. Poți alege dacă să-l bei fierbinte sau să aștepți să se răcească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel