Cum puteți distruge cancerul de piele, fără efecte secundare
Una dintre substanțele pe care le conține ceaiul verde a fost folosită pentru tratarea a două tipuri de cancer de piele, potrivit oamenilor de știință. Cu toate acestea, extractul s-a dovedit a fi mult prea slab, neavând un impact puternic, doar în urma consumului de ceai.
[caption id="attachment_224117" align="alignleft" width="200"] Sursa: acasatv.ro[/caption]Oamenii de știință au descoperit că, atunci când o anumită substanță benefică din ceaiul verde este aplicată la nivelul celulelor canceroase, în laborator, aceasta provoacă micșorarea sau chiar dispariția a două treimi din tumori.
Acest compus poartă numele de epigalocatechină (EGC) și specialiștii susțin că ar avea proprietăţi anticancer, fără a provoca efecte secundare, informează dailymail.co.uk.
Studiul a fost realizat de o echipă formată din oamenii de ştiinţă, de la Universitatea din Strathclyde (Glasgow, Scoţia). Aceasta este prima cercetare care arată că această substanţă are capacitatea de a reduce semnificativ dimensiunea tumorilor.
Experimentele de laborator efectuate au arătat că tumorile tratate timp de o lună cu epigalocatechină au dispărut în proporţie de 40%, în timp ce 30% din acestea şi-au micșorat efectiv dimensiunea.
Dr. Christine Dufes, de la Universitatea Starthclyde a declarat: „Sunt rezultate încurajatoare, care ar putea deschide calea pentru noi tratamente pentru cancer”.
Rezultatele studiilor anterioare i-au determinat pe oamenii de ştiinţă să recurgă la o altă măsură: administrarea substanţei prin sistem intravenos, iar prin această modalitate, compusul se răspândește în mai multe zone din corp. Astfel, în momentul în care ajungea la tumoare, substanța se afla într-o cantitate diluată.
În cel mai recent studiu, specialiştii au utilizat o metodă ce urmărea observarea amănunțită a zonei afectate de tumoare. Folosind această metodă, substanţa avea un parcurs sigur și direct spre tumoare, fără a afecta, în vreo oarecare măsură, ţesutul din jurul acesteia.
Această cercetare ar putea deschide porțile în descoperirea unor noi tratamente pentru ceea ce constituie, încă, una dintre cele mai grave boli mortale din multe țări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News