Cum poți scăpa de gheața din congelator? Trucul gospodinelor inteligente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum poți scăpa de gheața din congelator. Trucul gospodinelor inteligente. Sursa foto: freepik.com
Cum poți scăpa de gheața din congelator. Trucul gospodinelor inteligente. Sursa foto: freepik.com
După cum știți, gheața în exces dăunează mult congelatorului. Prin urmare, dezghețarea frecventă a congelatorului este esențială pentru o bună igienă și pentru o durată mai mare de viață.

Toate gospodinele au în bucătărie staniol, un instrument foarte versatil, care poate fi folosit în diverse scopuri: pentru pregătirea unor rețete în cuptor, menținerea mâncării calde, împachetarea sandviciurilor și multe altele. Dar, staniolul poate rezolva și o problemă comună din frigider și congelator.

Pentru a evita tot felul de neplăceri, este esențial să întreții și să curăți aparatele electrocasnice în mod regulat. Desigur, dezghețarea este una dintre ele. În ceea ce privește congelatorul, această operațiune trebuie efectuată periodic, dar necesită timp și mult efort.

Prosoapele vor fi moi ca și cum abia au fost cumpărate: adăugați doua ingrediente în timp ce le spălați

Acesta este motivul pentru care multe gospodine se opun acestei sarcini. În ceea ce privește dezghețarea frigiderului, aceasta este esențială, deoarece asigură o mai bună conservare a alimentelor și garantează un consum mai mic al energiei electrice.

Cum poate folia de aluminiu să-ți ușureze munca? Motivul este strâns legat de conservarea alimentelor. Datorită staniolului, poți proteja cu ușurință produsele alimentare de îngheț. Dacă gheața se formează în interiorul frigiderului, înseamnă că a existat un exces de umiditate, care a înghețat. De aceea, mâncarea nu se mai păstrează eficient și se alterează.

Pentru a preveni această problemă, pur și simplu înfășurați aluminiu în jurul alimentelor, care pot fi afectate de gheață. Acest gest simplu permite menținerea unei temperaturi ideală, lucru care favorizează o durată mai lungă de valabilitate a alimentelor. Trucul se poate folosi pentru alimentele pe care le punem în partea superioara a frigiderului.

Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat? Iată un truc genial care te scapă de resturile de hârtie

Cât de des trebuie dezghețat frigiderul? Modelele mai vechi ar trebui dezghețate la fiecare două luni sau mai repede, dacă este necesar. Frigiderele mai noi și mai moderne nu trebuie dezghețate la fel de des, dar este important să le curăți de cel puțin două ori pe lună.

Cum se folosește folia de aluminiu în congelator?

Când începe să se acumuleze prea multă gheață în congelator, trebuie să-l dezgheți rapid. Ideal ar fi, așadar, să-l golești pentru a-l dezgheța perfect și pentru a îndepărta toate blocurile de gheață formate.

Ulterior, pentru a evita acumularea de gheață, trebuie să pui staniol pe pereții congelatorului, astfel încât să aw formeze un strat protector pe întreaga suprafață. În acest fel, excesul de gheață se va lipi doar de folie.

Odată ce foile de staniol sunt așezate corect în congelator, poți pune la loc alimentele. Datorită staniolului, nu se va mai forma gheață în exces. 

Curăță bradul artificial de Crăciun înainte de a-l împodobi: este plin de praf, acarieni și microbi

Prin urmare, motorul aparatului electrocasnic nu va fi forțat să-și mărească volumul de lucru și, prin urmare, nu va consuma prea multă energie. În plus, este chiar indicat să împachetezi produsele cu aceste folii de staniol. Avantajul foliei de aluminiu este că rezistă eficient la frig, previne infiltrarea mirosurilor și păstrează aroma alimentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel