Cum poți prelungi viața lalelelor și ce trebuie să adaugi în apă ca să reziste mai mult timp. Andrei Bindea: „Funcționează cel mai bine”
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum poți prelungi viața lalelelor și ce trebuie să adaugi în apă ca să reziste mai mult timp. Andrei Bindea - Funcționează cel mai bine. Sursa foto: freepik.com
Cum poți prelungi viața lalelelor și ce trebuie să adaugi în apă ca să reziste mai mult timp. Andrei Bindea - Funcționează cel mai bine. Sursa foto: freepik.com
Andrei Bindea, designer florist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum să păstrăm lalelele vii cât mai mult timp.

Un buchet de lalele este întotdeauna o încântare pentru persoana care îl primeşte, fermecând-o prin frumuseţea şi simplitatea lor. Pur şi simplu nu ai cum să dai greş cu un asemenea cadou. În această perioadă, lalelele sunt la mare căutare. E sezonul lor, așa că ar fi bine să profiți de ele și să aduci puțină culoare în casă. 

Trucurile care prelungesc viața lalelelor

Andrei Bindea, designer florist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cele mai utile sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp.

”Sunt multe sfaturi care circulă pe internet în legătură cu modalitățile prin care o lalea poate să reziste mai mult, așa că, mi-am propus să le testez. Cele mai cunoscute au fost: înțepătura în tijă, la baza florii, monede, apa cu zahăr, vodka adăugată în apă. La acestea am adăugat hrană specială pentru flori, care însoțește orice buchet cumpărat sau primit. Am făcut acest test fără să acord atenție florilor, odată cu începerea lui, ca să grăbesc procesul”, a spus Andrei Bindea, în exclusivitate pentru Spectacola. 

1. Hrana pentru flori și înțepătura la baza florii se pare ca funcționează cel mai bine. Orice florărie care se respectă, ar trebui să însoțească fiecare buchet sau floare care iese din magazin cu un plic de hrană specială pentru lalele. În cazul ambelor variante, de-a lungul celor 12 zile laleaua a cunoscut o creștere armonioasă și deloc exagerată (lalelele sunt recunoscute pentru faptul că au tendința de a crește în lungime peste noapte).

2. Monedele puse în apă. Stratul exterior în cupru al monedelor ajută la distrugerea bacteriilor aflate în apă (principalul motiv pentru care o floare se ofilește). Creșterea excesivă a lalelei e foarte bine stopată (chiar mai bine decât locul 1), dar floarea în sine nu arată chiar așa de bine.

Citește mai multe pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel