Cum faci SOSUL OLANDEZ fără să se taie. SECRETUL bucătarilor
Sosul "Hollandaise" sau sosul olandez, pe românește, este delicios și nu foarte greu de preparat. Există, totuși, un secret de care trebuie să ții cont dacă nu vrei să se taie.
Ingrediente
- 1 gălbenuș
- 1 linguriţă apă
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare
- 112g unt
- un praf de pudră de ardei iute
Vezi și: Prune marinate cu usturoi. Le vei adora! Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci
Cum se prepară
Amestecă gălbenuşul, apa, sucul de lămâie şi sarea în paharul care se potriveşte perfect pe blender. Topeşte untul la foc mare până când la suprafaţa lui se formează o spumă, potrivit foodstory.ro. Aşază blenderul pe poziţie în paharul în care ai amestecat ingredientele. Porneşte-l şi începe să torni din untul fierbinte în fir constant. Se va amesteca instantaneu cu gălbenuşul şi sucul de lămâie, iar sosul ar trebui să se îngroaşe puţin în maxim 30 de secunde. În acest moment, poţi să te opreşti şi să adaugi un praf de ardei iute dacă vrei.
SECRET: Pentru sosul "Hollandaise" e nevoie să ţii totul la temperatură constantă pe bain marie şi să ai grijă, în acelaşi timp, ca ouăle să nu se transforme în omletă, amestecând continuu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News