Data publicării:

Salată cu efect antiinflamator - rețeta. Are doar cinci ingrediente

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Această salată este foarte ușor de făcut și aveți nevoie de doar cinci ingrediente.

Inflamația este vinovată de multe boli cronice, inclusiv boli de inimă, diabet, cancer și artrită, așa că este întotdeauna o idee bună să includeți alimente antiinflamatoare în dieta dumneavoastră. Această salată poate fi o modalitate delicioasă de a face asta, indiferent dacă știți că aveți sau nu inflamație. Lucrul cel mai bun la această salată este că o puteți face singur și o puteți chiar ajusta pentru a include alimente antiinflamatoare mai prietenoase cu bugetul dumneavoastră.

Această salată cu efect antiinflamator este inspirată dintr-o altă rețetă de salată de varză kale cu cinci ingrediente, dar cu câteva modificări. Nu este doar uimitor de simplă și gustoasă, dar este plină de ingrediente antiinflamatoare. Varza, ardeiul gras și grăsimile sănătoase din sosul cu ulei de măsline pot ajuta la reducerea simptomelor inflamației cronice din afecțiuni precum artrita, scrie eatingwell.com.

Ingredientele de care aveți nevoie

Pentru a prepara această salată aveți nevoie de:

1 bol de varză kale (tăiată mărunt);

1 ardei gras tocat (de preferat roșu, galben sau portocaliu, pentru un plus de culoare);

2 linguri de ulei de măsline extravirgin;

1 lingură de oțet balsamic;

1 cățel de usturoi (tocat fin).

Deoarece rețeta este destul de simplă, puteți adăuga și alte ingrediente antiinflamatoare pe care le aveți la îndemână. În cazul în care aveți prin frigider varză albă sau broccoli, le puteți pune și pe acestea. Porumbul, fâșiile de morcov, ceapa roșie și mazărea sunt alte ingrediente care ne pot rămâne în frigider de la alte preparate, așa că le putem folosi și pe ele. Cât despre dressing, folosiți ulei de măsline, oțet balsamic și usturoi.

După ce amestecați sosul cu legumele, puteți adăuga și carbohidrați complecși și proteine ​​pentru a vă asigura că salata voastră este și sățioasă. Spre exemplu, puteți adăuga o jumătate de cană de paste integrale fierte pentru a face mai mult o salată de paste. Dacă nu sunteți fan paste, quinoa gătită, orezul brun sau farro ar funcționa la fel de bine. Puiul sau creveții sunt alegeri perfecte pentru această salată, dacă doriți să adăugați niște proteine ​​în plus.

Odată ce salata voastră este gata, puteți presăra deasupra o cantitate generoasă de parmezan ras și nuci de pin. Puteți pune și năut crocant, va fi delicios.

Voila! Salata este gata de savurat. Varza și năutul crocant, combinat cu sosul savuros, face din această salată masa perfectă pentru prânz. Cerealele integrale din paste le fac să se simtă mai mult ca o masă, adăugând niște carbohidrați și fibre. Dacă veți adăuga și proteine vă veți menține sătui mai mult timp și cu mai multă energie întreaga zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel