Cum cureți sucul de roșii de pe pereți. Cea mai simplă metodă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Petele de suc de roșii pot fi greu de curățat, dar, cu puțină răbdare și atenție, s-ar putea să reușești.

De ce ai nevoie:

- burete sau cârpă moale
- apă caldă
- detergent lichid de vase sau săpun de vase
- oțet alb (opțional)
- bicarbonat de sodiu (opțional)

Ce ai de făcut

Dacă petele sunt încă proaspete, începe prin a îndepărta cu grijă excesul de suc de roșii de pe perete, folosind o cârpă sau un șervețel absorbant. Nu șterge, ci tamponează ușor pentru a absorbi lichidul fără a împrăștia petele.

Amestecă apa caldă cu detergent lichid de vase sau săpun de vase într-un recipient. Poți adăuga, de asemenea, o mică cantitate de oțet alb sau bicarbonat de sodiu în soluție. Oțetul poate ajuta la descompunerea petelor de suc de roșii datorită proprietăților sale acide, în timp ce bicarbonatul de sodiu are proprietăți de curățare și de eliminare a mirosurilor.

Înmoaie buretele sau cârpa în soluția de curățare și apoi șterge ușor petele de suc de roșii de pe perete. Folosește mișcări blânde circulare sau de tamponare, pentru a evita deteriorarea vopselei sau a finisajului peretelui.

După ce petele au fost îndepărtate, clătește peretele cu apă curată, folosind o cârpă umedă, pentru a îndepărta orice urmă de soluție de curățare. Șterge peretele cu o cârpă uscată pentru a-l usca complet.

Dacă petele nu au fost complet eliminate, poți repeta procesul de mai sus sau poți încerca o altă soluție de curățare. Asigură-te întotdeauna că testezi mai întâi soluția de curățare pe o zonă mică și puțin vizibilă a peretelui.

Vezi și: Cum scoți petele de ulei de pe haine. Opt metode care te-ar putea ajuta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel