Cum arată imensul spital ATI din Marea Britanie pentru pacienții cu COVID-19. S-a deschis ASTĂZI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Astăzi s-a deschis la Londra un spital temporar în care se vor putea trata pacienții infectați cu noul coronavirus (Covid-19). Acesta are o capacitate de până la 4.000 de paturi. În comparație, România are puțin peste 2.500 de paturi ATI în toată țara. 

Primul spital temporar din Marea Britanie pentru tratarea pacienților cu COVID-19 s-a deschis vineri dimineață la Londra. Vor fi și altele ca acestea, amenajate la Manchester și Birmingham, scriu jurnaliștii de la Euronews. 

Spitalul NHS Nightingale, amenajat în aproximativ o săptămână, se află într-un spațiu folosit în mod normal pentru expoziții. Există cinci sute de paturi cu unități de terapie intensivă pentru început, dotate cu ventilatoare.

Capacitatea poate fi extinsă în caz de nevoie 

NHS England are capacitatea de până la aproximativ 4.000 de paturi, dacă este nevoie. Aici vor lucra medici ai sistemului național de sănătate, asistente medicale și alți profesioniști din domeniul sănătății din toată Marea Britanie. De asemenea, o serie de medici militari vor putea acorda și ei ajutor, precum și voluntari. 

”NHS (Sistemul Național de Sănătate) se confruntă cu cea mai mare provocare din istoria sa, dar prin înființarea acestui nou spital putem lucra cu cea mai afectată parte a țării, pentru a sprijini personalul din celelalte spitale din Capitală”, a declarat Dr. Allan McGlellan, director medical al NHS Nightingale.

Cum arată spitalul temporar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel