Data actualizării:
Data publicării:

Cum a fost prinsă Elena Udrea, chiar înainte să treacă în Grecia. Informații din anchetă, dezvăluite acum - VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Elena Udrea, prinsă la vama din Kulata
Elena Udrea, prinsă la vama din Kulata
În 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost prinsă înainte să treacă în Grecia, imediat după ce a fost condamnată la închisoare cu executare. 

Elena Udrea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei, la granița cu Grecia, în Kulata. Fosta politiciană a părăsit teritoriul României, în grabă, înainte de a fi declarată sentința de 6 ani cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Așa cum preciza la acel moment Poliția de Frontieră, ea a plecat din țară ca un om liber.  

Comisarul-șef Mihai Răduță, șeful Serviciului Central de Investigații Criminale al Poliției Capitalei, a dezvăluit, în emisiunea ”Culisele Justiției” cu Laura Duță, de la DCNews și DCNewsTV, câteva informații de culise din acea operațiune de prindere. 

Întrebat despre cazul Elenei Udrea, comisarul-șef a spus că ”s-a urmat procedura legală, s-au efectuat verificările, fix același lucru îl facem cu toți cetățenii pe numele cărora se emit mandate”. Despre momentul în care nu este găsită la domiciliu persoana, Mihai Răduță spune că ”se transmit în scris anumite solicitări către Poliția de Frontieră, se solicită darea în atenție și activarea unor semnalări la nivel național și internațional”. În continuare, referindu-se la caz, comisarul-șef a spus că ”Anumite informații se activează pe flux la nivel Schengen, avem un sistem informatic Schengen”. 

La remarca jurnalistei Laura Duță ”dar noi nu suntem în Schengen”, Mihai Răduță a afirmat: ”Avem directive și ordine interne prin care ne aliniem spațiului Schengen. Avem o interfață națională și o interfață Schengen”, dând asigurări că există o colaborare în acest sens. 

Citește și: Elena Udrea, despre cum arată o zi din viața ei: În pușcărie duc o viață pe care nu am avut timp să o duc acasă. Avem văcuțe, primim lapte proaspăt

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel